Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Fietstunnel Weverstraat

Op de rotonde Brabantweg-Weverstraat vinden jaarlijks relatief veel verkeersongevallen plaats. Bij de meeste verkeersongevallen is er sprake van een (brom)fietser die geen voorrang krijgt van een automobilist. Deze onveilige verkeerssituatie leidt al jaren tot veel klachten en vraagt om een structurele oplossing. De werkzaamheden voor de aanleg van een fietstunnel onder de Weverstraat en de reconstructie van de Weverstraat worden in 2019 uitgevoerd. Het project wordt gerealiseerd met financiële steun van de Provincie Limburg.

Op de website van aannemer Roelofs vindt u actuele informatie, contactgegevens en achtergrondinformatie over het project.

 • Fietstunnel geopend

  Op vrijdag 1 november openden wethouder Janine van Hulsteijn en Marcel Grit van Roelofs Wegenbouw de fietstunnel onder de Weverstraat in Gennep.

  Lees meer
 • Weverstraat vrijdag 25 oktober open

  Tegelijk met de aanleg van de fietstunnel is de Weverstraat volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 25 oktober gaat de weg weer open; het exacte tijdstip is vooraf lastig in te schatten. Opvallende verschillen zijn de groene middenberm zoals in het verlengde op de Brugstraat, het verdwijnen van de langsparkeervakken en het kruispunt ter hoogte van de Burgemeester Woltersstraat.

  Lees meer
 • Opening Weverstraat uitgesteld

  De herinrichting van de Weverstraat is volop gaande. De afgelopen weken verliepen de werkzaamheden volgens de planning. Echter, omstandigheden zoals de vele regenval van afgelopen week, de voorspellingen voor deze week en de vondst van explosieven maken het onmogelijk om de asfalteringswerkzaamheden uit te voeren op 9 oktober. Hierdoor is de opening van de Weverstraat, oorspronkelijk gepland op 12 oktober, uitgesteld.

  Lees meer
 • Aanleg fietstunnel 13 september 2019

  Op vrijdag 13 september wordt de nieuwe fietstunnel met een hijskraan onder de Weverstraat geïnstalleerd. De werkzaamheden zijn via een webcam te volgen, kijk hiervoor op www.roelofsgroep.nl/weverstraat. In verband met deze werkzaamheden zijn de Brabantweg en Weverstraat afgesloten tot en met (uiterlijk) 14 september. De afsluiting van de Weverstraat duurt een paar weken langer.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietstunnel Weverstraat van start

  Eind januari 2019 heeft de gemeente aannemer Roelofs de opdracht gegeven voor het ontwerpen en realiseren van de fietstunnel en de reconstructie van de Weverstraat. De voorbereidende werkzaamheden worden in de week van 11 t/m 15 maart uitgevoerd.

  Lees meer
 • Inloopavond over het ontwerp

  Op woensdagavond 31 oktober was er een inloopavond over het ontwerp van de fietstunnel en de omliggende verkeerssituatie. Hierop hebben we veel reacties en ideëen ontvangen. Deze zijn door de gemeente in overweging genomen. Alle reacties zijn zorgvuldig afgewogen. Op hoofdlijnen geven we hieronder de uitkomsten weer. Het totaaloverzicht van reacties en overwegingen kunt u nalezen in het document onderaan deze pagina.

  Lees meer