Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Hoogste punt en nieuwe naam

De bouw van het Kind Expertise Centrum verloopt volgens planning. Met de plaatsing van de luifel werd op 28 januari het zogenaamde hoogste punt bereikt. Dit werd gevierd met diverse betrokkenen tijdens een digitale bijeenkomst op 4 februari. Daarbij werd ook de toekomstige naam voor het KEC bekendgemaakt.

Het KEC gaat Ganapja heten

Deze naam werd ingezonden door Bertruke Wein en door een jury, waaronder wethouder Rob Janssen, gekozen. De naam Gennep is afgeleid van het Keltische Ganapja. Dat verwijst naar een plaats waar twee wateren samenkomen: de Maas en de Niers. Ganapja vormde vroeger een ontmoetingsoord voor mensen vanuit verschillende windstreken, waar veel bedrijvigheid plaatsvond. Ook het KEC ligt aan de Niers, vlak voor deze in de Maas uitmondt en staat voor ontmoeting. Niet alleen binnen het eigen klaslokaal of de school, maar ook tussen de verschillende scholen en een kinderopvang. Het is een plek die uitnodigt tot samen leren en spelen.