Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Tussenstand inzameling Taxus Taxi

  (17-07-2019)

  De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedige start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën.

  Lees meer
 • Sportgala terug van weggeweest!

  (17-07-2019)

  Gemeente Gennep heeft een bruisend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Ook worden er regelmatig mooie sportprestaties neergezet. Dat mag meer gewaardeerd en vooral gevierd worden, vindt Erik Spikmans van Gennep News. Na er jaren geen te hebben gehad, nam hij het initiatief om samen met de gemeente Gennep, Gennep Doet Mee en diverse vrijwilligers weer een sportgala te organiseren. En wel op vrijdag 13 december 2019, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

  Lees meer
 • Pannaveld en skatepipes verplaatst

  (17-07-2019)

  Gemeente Gennep is in het bezit van een mobiel pannaveld en twee quarter pipes. Deze worden elk halfjaar naar een nieuwe locatie verplaatst, zodat zoveel mogelijk kinderen hier gebruik van kunnen maken.

  Lees meer
 • Burgerhulpverlening en AED - als elke seconde telt

  (10-07-2019)

  Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

  Lees meer
 • Wijziging route Vierdaagse

  (10-07-2019)

  Op donderdag 18 juli lopen de Vierdaagsewandelaars door de gemeente Gennep. Er is een kleine wijziging in de route van de 50 km, op het stuk tussen de Aaldonksestraat en de Ringbaan. De reden hiervoor is een nieuw verzorgingspunt van de ponyclub.

  Lees meer
 • Met spoed een reisdocument aanvragen?

  (10-07-2019)

  Heeft u snel een nieuw reisdocument nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Tegen extra betaling is uw document binnen twee werkdagen klaar. Let op: op dinsdag 16 en woensdag 17 juli is het om technische redenen niet mogelijk een paspoort of Nederlandse identiteitskaart met spoed aan te vragen. Ook is het niet mogelijk op woensdag 17 juli reisdocumenten op te halen. Doe het daarom op tijd. Bij een standaard aanvraag is uw reisdocument na vijf werkdagen gereed.

 • Staatssecretaris Van Ark bezoekt Gennepse werkvoorziening

  (10-07-2019)

  Op woensdag 10 juli 2019 bracht staatssecretaris Tamara van Ark een bezoek aan Center Parcs Het Heijderbos in gemeente Gennep. Daar ging ze in gesprek met wethouder Peter Lucassen, beleidsadviseurs en werkgevers die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Ook sprak ze met twee medewerkers, Elham en Jordin, die via arbeidsontwikkelingsbedrijf INTOS aan het werk zijn op het vakantiepark.

  Lees meer
 • Overlast eikenprocessierups houdt voorlopig aan - eiken kappen is geen oplossing

  (09-07-2019)

  Meldingen van overlast door de eikenprocessierups blijven bij ons binnenkomen. Als gemeente zijn we volop bezig met de bestrijding van de eikenprocessierups. Er zijn doorlopend specialisten van de Nationale Bomenbank actief die tientallen bomen in de openbare ruimte per dag schoonmaken. We blijven de rupsen de komende maanden bestrijden en verwachten daar nog tot in oktober mee bezig te zijn. De gemeente bestrijdt alleen de nesten in bomen die op grond van de gemeente staan.

  Lees meer
 • Kinderboek, natuurspeeltuin, Archeospots en meer...

  (03-07-2019)

  Op donderdag 27 juni presenteerde Gerard Sonnemans het manuscript van zijn kinderboek ‘Op reis met een tijdmachine’ aan leerlingen van de Maria Gorettischool. Zij kregen de opdracht in de zomervakantie het manuscript te lezen en de schrijver van tips ter verbetering te voorzien. Het kinderboek vertelt op een toegankelijke manier over een stukje van de Gennepse geschiedenis. Het is een van de initiatieven volgend uit het Routeboek Programma Versterking Vrijetijdseconomie, met als doel al het moois wat gemeente Gennep te bieden heeft nog beter op de kaart te zetten. Wat staat er verder zoal in het routeboek?

  Lees meer
 • VVV Gennep zoekt vrijwilligers

  (03-07-2019)

  Vind je het leuk om mensen te informeren over bezienswaardigheden in onze gemeente? En om dat ook bij evenementen als Monumentendag en Keramisto in een stand te doen? Het VVV-kantoor zoekt nieuwe vrijwilligers met bij voorkeur kennis van de omgeving en enige kennis van de Duitse en Engelse taal. De werkzaamheden bestaan zoal uit het informeren over evenementen, wandel- en fietsroutes,  cultuur en historie van de omgeving, stadsgidsen, verblijfsaccommodaties en verkoop van cadeaubonnen. Het is mogelijk om een opleiding of workshops te volgen. Het rooster wordt in overleg vastgesteld. Elk halfjaar is er een gezellige gezamenlijke activiteit met de vrijwilligers. Heeft u interesse? Meld u dan in het VVV-kantoor! De openingstijden van het VVV-kantoor wisselen per seizoen. Momenteel gelden deze openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.

 • Sjors heeft een nieuw vriendje: Ben Bizzie

  (03-07-2019)

  Sjors Sportief en Sjors Creatief waren afgelopen schooljaar een groot succes. Volgend schooljaar neemt hun nieuwe vriendje Ben Bizzie het over. Hij zorgt voor nog meer beweging, niet alleen ná schooltijd, maar ook tijdens!

  Lees meer
 • Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (03-07-2019)

  Het Ideeënhuis Gennep-Zuid is al drie maanden open! Regelmatig delen bewoners onder het genot van een kopje koffie er hun ideeën voor een fijnere buurt met de professionals. Er zijn al een hoop stappen gezet! Benieuwd welke? Lees de nieuwsbrief!

  Lees meer
 • Burgemeester Peter de Koning kondigt vertrek aan

  (02-07-2019)

  Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli heeft burgemeester P.J.H.M. de Koning aangekondigd in september aanstaande te vertrekken bij de gemeente Gennep. Hij heeft aangegeven zijn verantwoordelijkheden in de functie van burgemeester niet meer optimaal te kunnen invullen vanwege veranderingen die hij ervaart in het bestuursklimaat en in de bestuurscultuur binnen het college. Dat maakt zijn vertrek naar eigen zeggen onvermijdelijk.

  Lees meer
 • Noord-Limburg wil Gezondste Regio worden

  (26-06-2019)

  De acht gemeenten in Noord-Limburg hebben de ambitie uitgesproken om in 2023 de gezondste regio van Nederland te worden. Het is het uiteindelijke doel van de zogenaamde regionale investeringsagenda.

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Zwemuurtje voor vrouwen

  (26-06-2019)

  Wil je graag bewegen in het water, samen met andere vrouwen? Pica Mare start met een proef van drie maanden waarvoor subsidie is aangevraagd. Als er voldoende interesse is en de subsidie wordt toegekend, start het zwemuurtje voor vrouwen.

  Lees meer
 • Burgernet is vernieuwd

  (26-06-2019)

  Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is aangepast aan de groeiende aantallen acties en gebruikers. Gemeenten en politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.

  Lees meer
 • Van sluitstuk tot nieuw begin - Informatiebijeenkomst omgevingsvisie

  (26-06-2019)

  Ongekend warm was het afgelopen maandag. Maar ondanks dat, namen zo’n 35 personen de moeite om naar de informatiebijeenkomst te komen over de nieuwe omgevingsvisie. Samen met inwoners, ondernemers en anderen heeft de gemeente anderhalf jaar gewerkt aan deze visie, die gaat over de toekomst van het gemeentelijk grondgebied.

  Lees meer
 • Inloopmiddag bedrijventerreinenvisie

  (19-06-2019)

  Gemeente Gennep hecht veel waarde aan een goed ondernemersklimaat. Daaronder verstaan we optimaal ondernemen op een veilig, kwalitatief sterk en goed bereikbaar bedrijventerrein. Samen met ondernemers en vastgoedeigenaren zijn we gestart met het opstellen van een nieuwe, actuele strategie om de bedrijventerreinen verder toekomstbestendig te maken.

  Lees meer
 • Eikenprocessierups

  (14-06-2019)

  Ondanks preventieve bestrijding is de overlast van de eikenprocessierups dit jaar nog erger dan voorgaande jaren. De rups wordt momenteel op zoveel plekken aangetroffen, waardoor alleen urgente meldingen direct worden opgepakt. Urgente meldingen zijn eikenprocessierupsen in de directe omgeving van scholen, kinderdagverblijven, winkelgebieden en evenementenroutes, zoals de jeugdvierdaagse en de Nijmeegse Vierdaagse.  Alles melden heeft dus geen zin (meer).

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (13-06-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Historische boeken

  (13-06-2019)

  Het VVV-kantoor in het stadhuis verkoopt twee nieuwe boeken die aansluiten bij deze periode van herdenking van de twee historische gebeurtenissen.

  Lees meer
 • Interreligieuze ontmoeting

  (12-06-2019)

  In het kader van ‘2019 Jaar van de Ontmoeting' vindt zondag 16 juni van 14.00 tot 17.00 uur een Interreligieuze Ontmoeting plaats in de Groene Gracht bij het Jan Lindersplein.

  Lees meer
 • Aansluiting 344 zonnepanelen op dak gemeentewerf

  (06-06-2019)

  Op donderdag 6 juni 2019 sloten burgemeester Peter de Koning en Tom Wienhofen van Megens Installatietechniek – symbolisch – de 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan op het elektriciteitsnet. De opbrengst is goed voor de stroombehoefte van de gemeentewerf en daarbij nog vijftien huishoudens.

  Lees meer
 • Voorjaarsnota 2019

  (05-06-2019)

  Het college van B&W van gemeente Gennep heeft de Voorjaarsnota 2019 vastgesteld. Dit document loopt vooruit op de nieuwe begroting, die in het najaar verschijnt. Uitgangspunt voor de Voorjaarsnota is het collegeprogramma ‘Volle kracht vooruit!’.

  Lees meer
 • Gennep eerste Limburgse gemeente met keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied

  (29-05-2019)

  Op 23 mei nam wethouder Janine van Hulsteijn het keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied in ontvangst. Het keurmerk staat voor een structurele samenwerking tussen publieke en private partijen in de aanpak van criminaliteit in het buitengebied van Heijen. De samenwerking startte in 2018 in de vorm van een pilot waarbij de gemeente, politie, brandweer, bewoners en ondernemers, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zich inzetten voor de strijd tegen criminaliteit in het buitengebied van Heijen.

  Lees meer
 • Omleiding fietsverkeer via Weverpark

  (28-05-2019)

  Het fietspad door het nieuwe Weverpark, het gebied achter de Weverflat, is klaar. Dit pad verbindt het fietsverkeer tussen de Maasbrug en het centrum van Gennep. Tijdens de aanleg van de fietstunnel dient dit fietspad ook als omleidingsroute. Er is de komende maanden geen fietsverkeer mogelijk over het Spoorwegje tussen Voorhoevepark en Weverstraat. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via Voorhoevepark, Burgemeester Woltersstraat en Weverpark en omgekeerd. De kruising Weverstraat-Burgemeester Woltersstraat is tijdelijk aangepast om een veilige oversteekplaats voor fietsers te maken. Tijdens de reconstructie van de Weverstraat in het najaar wordt deze kruising definitief ingericht.

  Lees meer
 • Dinsdagmarkt ook op Jan Lindersplein

  (28-05-2019)

  Vanaf dinsdag 4 juni staat de warenmarkt niet meer op het Europaplein maar op het Jan Lindersplein. In overleg met de marktkooplieden is hiervoor gekozen. Redenen voor deze nieuwe locatie, waar de versmarkt op zaterdag ook staat, zijn de centralere ligging en de verbinding tussen het Europaplein en de Zandstraat. De warenmarkt op dinsdag vindt plaats van 08.30 tot 13.00 uur.

 • Uitslag verkiezingen Europees Parlement

  (27-05-2019)

  Op donderdag 23 mei vonden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Het opkomstpercentage in onze gemeente was 38,7%. PvdA kreeg 1421 stemmen, gevolgd door CDA (864) en VVD (645). De volledige uitslag is na te lezen  op www.gennep.nl/verkiezingen.

 • Goede Doelen Week wederom succesvol

  (22-05-2019)

  De opbrengst van de tweede Goede Doelen Week in Gennep, de gezamenlijke collecte voor 13 landelijke fondsen, kent een nog íets hoger opbrengst dan in 2018. Dankzij de inzet van bijna 100 collectanten is een bedrag van €20.442,46 opgehaald. Dit is het totaal van de enveloppen die huis-aan-huis werden opgehaald, enveloppen die bij Bruna werden ingeleverd en de bedragen die per bank zijn overgemaakt.

  Lees meer
 • Bermen maaien

  (22-05-2019)

  Door het afwisselende weer in de afgelopen weken is het gras flink omhoog geschoten. Daarom gaan we de bermen weer maaien. In de periode van 20 mei tot 15 juli komen alle bermen en ruw graslocaties in de gemeente aan de beurt, zowel binnen en buiten de bebouwde kom.

  Dit kan enige hinder opleveren voor het verkeer, waarvoor we uw begrip vragen.

 • Geraniums sieren Gennep

  (22-05-2019)

  Sinds IJsheiligen prijken de geraniums weer aan de lantaarnpalen. Op 15 mei hingen de medewerkers van Buitenwerk 120 bakken aan 60 lantaarnpalen in de kern van Gennep, Spoorstraat, Zandstraat, Jan Lindersplein, Torenstraat en Niersstraat. Zoals elk jaar zorgen ze voor een fleurige en welkome uitstraling van onze gemeente. En een gevoel van trots bij de medewerkers van Groenbedrijf Milsbeek!

  Lees meer
 • Controle hondenbelasting van start

  (15-05-2019)

  Begin juni 2019 gaan controleurs in gemeente Gennep huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

  Lees meer
 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • OMO-krant niet ontvangen?

  (08-05-2019)

  Met de OMO-krant die enkele keren per jaar verschijnt, informeert de gemeente haar inwoners over ontwikkelingen op het gebied van zorg, werk en welzijn. Ook staan er artikelen in over initiatieven van inwoners en verenigingen die bijdragen aan een prettige leefomgeving. OMO staat voor ontmoeten, meedoen en ondersteunen. Heeft u de OMO-krant vorige week niet ontvangen en wilt u deze wel graag lezen? Dan kunt u een exemplaar ophalen op een van de afhaalpunten, zoals het gemeentekantoor, buurthuizen en scholen in de gemeente. Ook kunt u de krant lezen op www.gennep.nl/omo. Bezorgklachten kunt u doorgeven via e-mailadres communicatie@gennep.nl.

 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Informatieavond Lob van Gennep - Mooier en veiliger leven met de Maas

  (01-05-2019)

  Op donderdag 9 mei organiseert het projectteam Lob van Gennep van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond in ‘t Trefpunt, Kerkstraat 31 in Milsbeek. Vanaf 19.00 uur is er een presentatie over het project, om 20.00 uur start de informatiemarkt. Enkele dagen eerder, op dinsdag 7 mei, vindt eenzelfde informatieavond plaats in MFC de Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst reconstructie N271

  (01-05-2019)

  Provincie Limburg gaat samen met de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep de N271 tussen Milsbeek en Mook vernieuwen. De indeling van de weg en de fietspaden verandert.

  Lees meer
 • Nieuw! Online jaarstukken 2018 gemeente Gennep

  (25-04-2019)

  Op donderdag 25 april heeft gemeente Gennep een nieuwe website gelanceerd, waar u online het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van de gemeente kunt bekijken. Deze website biedt u de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in welke plannen de gemeente Gennep in 2018 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is.

  Lees meer
 • Gennep vaste stop in Boels Ladies Tour

  (24-04-2019)

  Gemeente Gennep maakt ook de komende drie jaar deel uit van het etappeschema van de Boels Ladies Tour. In de jaren 2019, 2020 en 2021 tekent de Niersstad voor een start én finish in de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s World Tour.

  Lees meer
 • Onderzoek naar beweeggedrag

  (24-04-2019)

  Gemeente Gennep voert een sport- en beweegmonitor uit onder haar inwoners. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen in het sport- en beweeggedrag van de Gennepenaren. Vierduizend inwoners tussen 12 en 80 jaar die binnen de steekproef vallen, ontvangen hiervoor een brief.

  Lees meer
 • Wijziging route Vierdaagse

  (24-04-2019)

  Er is een kleine wijziging van de 50 km-route van de Nijmeegse Vierdaagse, op het stuk gelegen tussen de Aaldonksestraat en de Ringbaan. De reden hiervoor is een nieuwe verzorgingslocatie van de ponyclub. De gewijzigde route is als volgt:  Aaldonksestraat, Hoevensestraat, Panoven, Horsedwarsweg, Horssestraat, Ringbaan vervolg via de bestaande route.

  Lees meer
 • Wisseltentoonstelling 150 jaar Duits Lijntje

  (24-04-2019)

  Op 28 mei 2019 is het 150 jaar geleden dat de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS) werd opgericht. Dit was aanleiding voor Stichting Gennep-Niers-Goch (GNG), spoorweggroep De Maaslijn en Heimatverein Goch om gezamenlijk een grensoverschrijdend herdenkingsproject te organiseren: een wisseltentoonstelling over het Duits Lijntje. Op donderdag 18 april vond de internationale perspresentatie plaats in Goch, waar de tentoonstelling al in de steigers staat.

  Lees meer
 • Zonnepanelen op gemeentewerf

  (23-04-2019)

  Binnenkort worden 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan de Paesplasweg te gelegd. Gemeente Gennep en Megens Elektrotechniek ondertekenden hiervoor op 17 april een overeenkomst.

  Lees meer
 • Nieuwe fietsroutes & openingstijden VVV

  (17-04-2019)

  Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje. De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden en campings in de regio. Kijk voor meer informatie op www.dynamicborders.eu.

  Lees meer
 • KEC krijgt stap voor stap vorm

  (17-04-2019)

  De voorbereidingen voor het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) zijn in volle gang. Op maandag 8 april werden raadsleden en andere belangstellenden bijgepraat over de stand van zaken.

  Lees meer
 • Watertaps weer aangesloten

  (04-04-2019)

  Sinds deze week kan er weer drinkwater getapt worden op twee locaties in onze gemeente.  Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Gemeente Gennep wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Goede afvalscheiding bespaart milieu én geld

  (04-04-2019)

  Inwoners van gemeente Gennep betalen op jaarbasis veel minder voor hun afval dan elders in Limburg. De afvalstoffenheffing in 2019 wisselt sterk per gemeente. Het verschil loopt uiteen tot honderden euro’s. Dat blijkt uit een onderzoek van RegioContainer. Gemeente Gennep scoort met € 167,32 op jaarbasis flink onder het gemiddelde van € 217,84 per tweepersoonshuishouden.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Weverpark

  (20-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 start Gebra Infra BV met de uitvoering voor de aanleg van het fietspad door het Weverpark. De werkzaamheden bestaan uit grondwerkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen, het (her)bestraten van het gebied dat grenst aan de noordzijde van het Weverpark en het aanbrengen van een fietspad vanaf de Kleermakersgroes naar de Brabantweg. Waar nodig worden passende (verkeers)maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Omwonenden en omliggende bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd.

  Lees meer
 • Openingsfeest Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (20-03-2019)

  Op donderdag 21 maart vieren bewoners van de Seringenstraat, Langeweg en Asterstraat de komst van het Ideeënhuis met een feestje voor de buurt. Er zijn hapjes, drankjes, muziek en een springkussen. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Vleermuiskasten gemeentekantoor

  (22-02-2019)

  Vorige week zijn aan de buitenmuren van het gemeentekantoor een aantal vleermuiskasten geplaatst. Hier kunnen vleermuizen zich schuilhouden als het oude stadhuis aan de Markt aan de buitenzijde wordt gerenoveerd. Daar huizen de vliegende zoogdieren in kieren en onder het dak.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Registratie levenloos geboren kind

  (04-02-2019)

  Wie een kind verliest tijdens of kort na de geboorte, heeft te maken met een intens verdriet. Extra moeilijk kan het zijn dat voorheen levenloos geboren kinderen niet in de basisregistratie personen (BRP) konden worden opgenomen. Naar aanleiding van een petitie van ouders heeft eind 2018 de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Wet BRP. Vanaf 3 februari 2019 is het mogelijk om een levenloos geboren kind op te nemen in de BRP.

  Lees meer
 • Wij zijn Samen Verder in Gennep!

  (30-01-2019)

  Samen Verder in Gennep (SViG) is een netwerk van betrokken inwoners met verschillende culturele achtergronden, vrijwilligers en organisaties zoals de bibliotheek, gemeente Gennep, Gennep Doet Mee, INTOS, Synthese, Museum het Petershuis en VluchtelingenZorg. Samen willen we werken aan een fijne gemeente, waarin iedereen elkaar ontmoet en met elkaar samenleeft. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de statushouders die de afgelopen jaren in onze gemeente zijn komen wonen.

  Lees meer
 • Stadhuis krijgt opknapbeurt

  (27-12-2018)

  Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer