Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Kaarsjesavond in Gennep

  (11-12-2019)

  Op zaterdag 21 december wordt voor de 16e keer de Kaarsjesavond georganiseerd op de Markt in Gennep. Vanaf 19.30 uur wordt er samen gezongen bij kaarslicht. Harmonie Sint Caecilia en het koor Suuk 7 zorgen voor muzikale begeleiding. Volgens traditie wordt de elektrische verlichting uitgeschakeld en wordt de Markt die avond verlicht door duizenden kaarsen. Kaarsjesavond is tevens de afsluiting van 2019 Het Jaar van de Ontmoeting.

 • Wie wordt de nieuwe burgemeester van Gennep?

  (11-12-2019)

  Na het aftreden van burgemeester Peter de Koning, startte op 14 oktober Willibrord van Beek als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De komende maanden gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger.

  Lees meer
 • Kersttocht Gennep Zuid

  (11-12-2019)

  Voor de 18e keer organiseren zo’n 100 vrijwilligers ook dit jaar weer de Kersttocht. Op vrijdag 13 december is iedereen van harte welkom gezamenlijk te genieten van de magische Kerstsfeer in de straten van Gennep Zuid. Vanaf 18.30 uur kan men starten vanaf het Norbertplein.

  Lees meer
 • Afvalcontainers in de wintertijd

  (11-12-2019)

  Wanneer het vriest, kan het voorkomen dat afvalcontainers niet goed geleegd kunnen worden. Op de achterkant van de afvalkalender staan tips om ervoor te zorgen dat het afval niet vast blijft zitten in de containers. Zet de container bij vorst bijvoorbeeld uit de wind of in de schuur. Indien uw container niet volledig is leeggemaakt door Suez, wordt er niet nagereden.

 • Historisch kinderboek over Gennep gelanceerd

  (04-12-2019)

  Kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en de gemeente Gennep gaan terug in de tijd en lanceren de komende jaren een reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

  Lees meer
 • Kaartjes voor Sportgala Gennep

  (04-12-2019)

  In de gemeente Gennep hebben we een bruisend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Regelmatig zetten zij mooie sportprestaties neer.

  Lees meer
 • Nieuwe informatieborden in Milsbeek

  (04-12-2019)

  Vrijdag 29 november onthulde wethouder Rob Peperzak een informatiebord over de boerderij aan de Bloemenstraat in Milsbeek.

  Lees meer
 • Openingstijden VVV

  (04-12-2019)

  Met ingang van ingang van 1 december zijn de openingstijden van de VVV veranderd. De winteropeningstijden zijn: woensdag en donderdag  10.00-14.00 uur, vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-14.00 uur. Het VVV-kantoor van Gennep is gevestigd in het stadhuis aan de Markt.

 • Informatiemarkten Lob van Gennep

  (04-12-2019)

  Het project Lob van Gennep organiseert in december twee nieuwe informatiemarkten waarop geïnteresseerden informatie kunnen ophalen en vragen kunnen stellen aan het projectteam.

  Lees meer
 • Jongeren ontmoetingsplek

  (04-12-2019)

  Op dinsdagavond 26 november opende wethouder Peter Lucassen, samen met Reke Schoenmakers als vertegenwoordiger van de Gennepse jeugd, de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Nierspark. Dat deden ze in het bijzijn van zo’n twintig jongeren, BOA’s, jongerenwerkers en een enkele betrokken buurtbewoner.

  Lees meer
 • CVK Bouw renoveert gemeentekantoor Gennep

  (04-12-2019)

  CVK Bouw BV uit Siebengewald is door gemeente Gennep verkozen om het gemeentekantoor te renoveren. Deze lokale partij kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te realiseren die past bij de huidige tijd. Op dinsdag 3 december 2019 tekenden burgemeester Van Beek en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de overeenkomst in het gemeentekantoor.

  Lees meer
 • Eerste glasvezelkabel gelegd in Gennep

  (27-11-2019)

  Het 100% dekkend glasvezelnetwerk in gemeente Gennep wordt vanaf dit najaar aangelegd. Op donderdag 21 november staken wethouder Janine van Hulsteijn en Eric Vos, directeur van E-Fiber, symbolisch de eerste schop in de grond.

  Lees meer
 • Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

  (27-11-2019)

  Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 een tweede editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen.

  Lees meer
 • Museum Het Petershuis zoekt nieuwe secretaris

  (27-11-2019)

  Het bestuur van de Professor Johannes Peters Stichting, exploitant van Museum Het Petershuis, is op zoek naar een nieuwe secretaris. Als secretaris bent u in het bijzonder verantwoordelijk voor de agendering en notulering van de bestuursvergaderingen en het maken van de jaarverslagen. De vergaderingen vinden gemiddeld een keer in de zes weken plaats. Heeft u belangstelling voor de historie van Gennep en om als secretaris bij te dragen aan de toekomst van het museum? Stuur dan een mail naar petershuis@ziggo.nl.

 • Verlopen rijbewijs 75-plussers

  (27-11-2019)

  Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers maximaal één jaar blijven autorijden met een verlopen rijbewijs. Met deze maatregel hoopt het CBR de lange wachtlijsten weg te kunnen werken. Voorwaarde is wel dat de verlenging van het rijbewijs op tijd is aangevraagd. Ook is het verplicht om vóór de verloopdatum een Gezondheidsverklaring bij het CBR in te dienen. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR.

  Lees meer
 • “Gelijke mogelijkheden schadevergoeding na overstroming”

  (27-11-2019)

  Het project Lob van Gennep richt zich op een betere hoogwaterveiligheid voor het gebied tussen Mook en Gennep door de huidige dijken hoger en sterker te maken. Als in extreme situaties het water in de Maas hoger wordt dan de dijken kunnen keren, overstroomt het gebied. Gedupeerden kunnen een beroep doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Gebouwen (en wijzigingen aan gebouwen) van na 19 april 1996 vallen echter niet onder deze wet. Wethouders Peperzak (Gennep) en Wienhoven (Mook en Middelaar) vinden dat onrechtvaardig en pleiten voor gelijke rechten.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  (27-11-2019)

  De nieuwe zorgpremies voor 2020 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld. Ontvangt u een bijstandsuitkering of verdient u maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich met een collectieve zorgverzekering uitgebreid verzekeren voor minder geld. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

  Lees meer
 • ArcheoRoute Gennep uitgebreid

  (20-11-2019)

  Op donderdag 14 november werden er vier nieuwe ArcheoSpots onthuld in gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Renovatie stadhuis bijna gereed

  (20-11-2019)

  De steigers rond het oude stadhuis zijn verdwenen: de renovatie is bijna klaar.

  Lees meer
 • Ontwikkeling Gennepermolen

  (18-11-2019)

  Op dinsdag 12 november was er een informatiebijeenkomst in Pica Mare over de ontwikkelingsplannen voor het gebied rond de Gennepermolen.

  Lees meer
 • Samen in actie tegen laaggeletterdheid!

  (14-11-2019)

  Wist u dat 1 op de 6 inwoners in onze regio grote moeite heeft met lezen en schrijven? Voor deze groep mensen is het lastig om mee te kunnen doen in onze samenleving. Daarom ondertekende wethouder Peter Lucassen namens de gemeente Gennep, samen met diverse andere organisaties, het Taalakkoord. De ondertekening vond plaats op woensdag 13 november, één jaar nadat in alle gemeenten in het Land van Cuijk en Maasduinen een Taalhuis in de Bibliotheek werd geopend. Samen met vrijwilligers kunt u hier oefenen om beter te leren lezen, schrijven en spreken. Maar ook computeren, solliciteren of het bijhouden van uw administratie.

  Lees meer
 • KEC: onderzoek naar bodem, parkeren en verkeer

  (14-11-2019)

  De gemeenteraad heeft begin november het benodigde geld beschikbaar gesteld voor de realisatie van het KEC. De voorbereidingen voor het nieuwe schoolgebouw zijn in volle gang. Na de zomervakantie van 2020 hopen we te starten met de bouw. Vóór het zover is, willen we zeker weten dat we op schone grond kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Nieuwbouwplan Hoenderpark Ottersum: 41 woningen en zorgcomplex

  (13-11-2019)

  In het nieuwbouwplan tussen de Hoenderweg en Goorseweg in Ottersum komen 41 woningen, een kleinschalig zorgcomplex en veel groen. Daartoe ondertekenden gemeente Gennep, Ruimte voor Ruimte Limburg C.V. en JAVO Vastgoed B.V. op 13 november een overeenkomst. "Er is een enorme vraag naar woningen in Ottersum. De gemeente werkt graag mee aan plannen om in die behoefte te voorzien", aldus wethouder Peperzak.

  Lees meer
 • Informatie over Lob van Gennep

  (12-11-2019)

  Op de website www.lobvangennep.nl vindt u veel informatie over het project dat zich richt op waterbescherming en waterberging. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en ook via Facebook en Twitter kunt u actuele ontwikkelingen volgen. Nieuw is de vijfdelige reeks van interviews ‘Lob Actueel’ waarin experts antwoorden geven op veel gestelde vragen.

  Lees meer
 • Gennep steunt Molukse gemeenschap

  (12-11-2019)

  Op 26 september zijn de Molukken zwaar getroffen door een aardbeving. Daarbij zijn vele slachtoffers gevallen en mensen gewond geraakt. Meer dan honderdduizend mensen moesten noodgedwongen worden geëvacueerd. Ook zijn noodzakelijke basisvoorzieningen zoals een ziekenhuis, brug en universiteit zwaar beschadigd. De eerste hulp met noodtenten en gaarkeukens is inmiddels op gang gekomen, maar er is nog veel meer hulp nodig. Gemeente Gennep heeft een grote Molukse gemeenschap die zeer betrokken is bij deze ramp. Op verzoek van deze gemeenschap heeft de gemeenteraad besloten om een eenmalige bijdrage van 1 euro per inwoner van de gemeente, in totaal € 17.000,-, beschikbaar te stellen voor noodhulp.

 • Sportakkoord Gennep

  (12-11-2019)

  Op woensdag 6 november ondertekenden 33 organisaties het Sportakkoord Gennep, onder goedkeurend oog van wethouder Rob Peperzak. Het Sportakkoord Gennep is een lokaal vervolg op het Nationaal Sportakkoord, dat in 2018 gesloten is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, de Vereniging Sport en Gemeenten en diverse sport- en maatschappelijke organisaties. In het Sportakkoord Gennep zijn gezamenlijke ambities benoemd voor de komende twee jaar, die mede gefinancierd worden vanuit het Rijk. De ambities op het gebied van vitale jeugd, vitaal meedoen en vitale sportaanbieders moeten ertoe leiden dat inwoners van gemeente Gennep nog meer gaan sporten en bewegen.

  Lees meer
 • Voorbereidingen KEC in volle gang

  (12-11-2019)

  De gemeenteraad van Gennep heeft in de raadsvergadering van 4 november een positief besluit genomen over het bedrag dat nodig is voor de realisatie van het Kind Expertise Centrum (KEC). Deze vergadering stond in het teken van de gemeentebegroting voor 2020 en daarop volgende jaren. Het KEC is een van de grote projecten in de begroting.

  Lees meer
 • Onthulling kunstwerk De Vuurvogel Milsbeek

  (06-11-2019)

  Op vrijdag 1 november onthulde Wethouder Rob Peperzak het kunstwerk De Vuurvogel in Milsbeek. Dat deed hij samen met de eigenaar, Mart Jansen. De Vuurvogel was vroeger een handwijzer naar de gelijknamige pottenbakkerij, die nu niet meer bestaat. Stichting Cultuurbehoud Milsbeek zette zich in voor restauratie van het beeld en gaf het een mooie nieuwe plek. De Vuurvogel is vanaf nu te bewonderen bij de kruising Achterbroek en Ovenberg.

  Lees meer
 • Mantelzorgcomplimentenpas vervalt

  (06-11-2019)

  De mantelzorgcomplimentenpas, die mantelzorgers korting geeft bij lokale winkels, wordt weinig gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek onder mantelzorgers en ondernemers.

  Lees meer
 • Fietstunnel geopend

  (06-11-2019)

  Op vrijdag 1 november openden wethouder Janine van Hulsteijn en Marcel Grit van Roelofs Wegenbouw de fietstunnel onder de Weverstraat in Gennep.

  Lees meer
 • Euregio subsidie voor mini-projecten

  (06-11-2019)

  De Euregio Rijn-Waal ondersteunt projecten in het kader van „People to People” met middelen uit het EU-programma INTERREG V A Duitsland-Nederland.

  Lees meer
 • Samenwerkingsovereenkomst cultuurregio

  (06-11-2019)

  Tien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg bundelen hun krachten als cultuurregio.

  Lees meer
 • Een nieuwe visie op dienstverlening

  (06-11-2019)

  De samenleving verandert in een rap tempo. Internet en sociale media worden steeds belangrijker. Maar veel mensen hechten ook waarde aan persoonlijk contact.

  Lees meer
 • Raad stelt begroting voor 2020 vast

  (06-11-2019)

  Op maandag 4 november heeft de gemeenteraad de begroting voor 2020 vastgesteld.

  Lees meer
 • Tulpenbollen FreedomFlame

  (30-10-2019)

  Wethouder Janine van Hulsteijn heeft op het Vrijheidsplein bollen van de FreedomFlame-tulp gepoot. Deelnemers van de Velopalise overhandigden deze tulpenbollen in september bij de tussenstop in Gennep.

  Lees meer
 • Afscheid burgemeester De Koning

  (30-10-2019)

  Op donderdagavond 24 oktober nam Peter de Koning afscheid als burgemeester van gemeente Gennep. Dat deed hij tijdens een openbare ‘tot ziens-bijeenkomst’ in Pica Mare.

  Lees meer
 • Koopstromenonderzoek 2019 van start

  (30-10-2019)

  Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar. De provincie zet zich samen met gemeenten en winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Daarom start in Limburg een grootschalig onderzoek naar koopgedrag.

  Lees meer
 • Winteropenstelling kinderboerderij

  (30-10-2019)

  Vanaf zondag 27 oktober is de kinderboerderij in Gennep gesloten voor de winter. In deze periode openen ze echter op vier zaterdagen hun deuren en organiseren ze leuke activiteiten voor de jeugd.

  Lees meer
 • Fietstunnel open op 1 november

  (30-10-2019)

  Op vrijdagmiddag 1 november gaat de fietstunnel onder de Weverstraat open voor fietsers en voetgangers. Om 13.00 uur verrichten wethouder Janine van Hulsteijn en commercieel directeur Marcel Grit van Roelofs Wegenbouw een openingshandeling.

  Lees meer
 • Bladbakken voor herfstbladeren

  (23-10-2019)

  In week 43 en 44 worden op verschillende plekken in de gemeente weer bladbakken geplaatst. In de bladbakken kunt u bladeren van gemeentelijke bomen kwijt, geen snoeihout of ander afval. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald. 

  Lees meer
 • Ontvangst nieuwe inwoners

  (23-10-2019)

  Op zaterdag 19 oktober werden de nieuwe inwoners van de gemeente Gennep welkom geheten in het stadhuis. Tijdens deze bijeenkomst werden eerste indrukken en ervaringen van de nieuwe inwoners uitgewisseld. Nadat zij kennis hadden gemaakt met het college werden zij door de stadsgidsen meegenomen voor een wandeling door Gennep.

 • Elektrische bedrijfsauto

  (23-10-2019)

  Elektrisch rijden draagt bij aan een schone lucht, minder geluidsoverlast en minder energieverbruik. Ook gemeente Gennep gaat meer elektrisch rijden om de CO2-uitstoot te verminderen en een goed voorbeeld te zijn voor ondernemers en inwoners. Eerder werd al een elektrische laadpaal geplaatst achter het gemeentehuis en begin oktober is de eerste elektrische bedrijfsauto afgeleverd. Deze auto rijdt volledig elektrisch. Medewerkers van de gemeente rijden vaak korte stukken, waardoor elektrisch rijden voor de gemeente zeer rendabel is.

 • Fietsen van Limburg naar Kreis Kleve

  (23-10-2019)

  Kreis Kleve heeft een fietsknooppuntensysteem aangelegd. In opdracht van de gemeenten Gennep, Bergen en Venlo heeft het Routebureau er voor gezorgd dat het Limburgse fietsnetwerk op dit Duitse netwerk werd aangesloten. Vanaf nu kan er dus onbezorgd van Noord-Limburg naar Kreis Kleve gefietst worden.

 • Concert Projectkoor Gelderland

  (23-10-2019)

  In het kader van 2019 Jaar van de Ontmoeting geeft het Projectkoor Gelderland op zondag 27 oktober een concert in de Sint Martinuskerk in Gennep. Het concert begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Projectkoor Gelderland bestaat uit musici die angst en wanhoop hebben gekend tijdens hun vlucht vanuit het geboorteland, dat zij vanwege oorlog of politieke onrust hebben moeten verlaten. Tijdens het concert worden deze verhalen verteld in de liederen die gezongen worden.

 • Jubileumweekend harmonie St. Caecilia eindigt met lintje

  (23-10-2019)

  Op zondag 20 oktober, tijdens de afsluiting van het 120-jarig jubileumweekend van harmonie St. Caecilia, ontving Harm Vullings uit Ven-Zelderheide een lintje van wethouder Peter Lucassen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer
 • Weverstraat vrijdag 25 oktober open

  (23-10-2019)

  Tegelijk met de aanleg van de fietstunnel is de Weverstraat volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 25 oktober gaat de weg weer open; het exacte tijdstip is vooraf lastig in te schatten. Opvallende verschillen zijn de groene middenberm zoals in het verlengde op de Brugstraat, het verdwijnen van de langsparkeervakken en het kruispunt ter hoogte van de Burgemeester Woltersstraat.

  Lees meer
 • Ben Bizzie trapt af in Gennep

  (16-10-2019)

  Op vrijdag 11 oktober werd samen met de kinderen van groep 1 tot en met 5 van basisschool De Vonder het startschot gegeven voor Ben Bizzie. Daarbij werd het Ben Bizzie activiteitenboekje uitgedeeld. In dit boekje staan activiteiten van sport- en cultuurverenigingen uit Gennep. Kinderen kunnen op deze manier kennis maken met verschillende sporten, culturele activiteiten en verenigingen zonder eerst lid te worden. Aanmelden voor activiteiten kan via de website van Ben Bizzie.

 • Amerikaanse eiken bijven staan

  (16-10-2019)

  De Amerikaanse eiken aan de Stationsweg in Gennep worden niet gekapt. Naar aanleiding van de ingediende bezwaren tegen de verleende kapvergunning is het besluit heroverwogen.

  Lees meer
 • Nieuwe fysiotherapie praktijk sluit aan bij centrumvisie

  (16-10-2019)

  Op zaterdag 19 oktober opent wethouder Janine van Hulsteijn de nieuwe praktijk van Fysiotherapie Gennep-Oeffelt. De nieuwe praktijk aan de Spoorstraat in Gennep past goed in de centrumvisie die onlangs is vastgesteld. Daarin staat dat het kernwinkelgebied gecentreerd wordt naar het historische hart van de stad, waardoor er o.a. in de Spoorstraat weer ruimte komt voor dienstverlenende organisaties en wonen.

  Lees meer
 • Start aanleg glasvezelnetwerk

  (16-10-2019)

  Na een succesvolle campagne van Limburg Glasvezel is gemeente Gennep de eerste Limburgse gemeente waar een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd. E-Fiber coördineert de aanleg hiervan in opdracht van de gemeente.  Het aanleggen en aansluiten van de glasvezelkabel gebeurt door een aannemer.

  Lees meer
 • De heer W.I.I. van Beek waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep

  (10-10-2019)

  De gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer W.I.I. van Beek met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De heer Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Vertrek burgemeester

  (24-09-2019)

  Het vertrek van Peter de Koning, inmiddels oud-burgemeester van gemeente Gennep, heeft veel stof doen opwaaien. Als wethouders hebben wij noch naar de inwoners, noch naar de media nadere uitleg gegeven over onze beweegredenen om naar de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad te stappen. Wij begrijpen heel goed dat dit vragen oproept.
  Echter, bij het beëindigen van de benoeming van de heer De Koning hebben beide partijen - zoals overigens gebruikelijk bij overeenkomsten die personen aangaan - schriftelijk met elkaar afgesproken hierover niet naar buiten te treden. Van onze kant willen wij ons aan deze afspraak houden. Hoe moeilijk ons dat ook valt.

  Lees meer
 • Programmabegroting 2020

  (18-09-2019)

  Het college heeft in haar vergadering van 17 september 2019 de ontwerp Programmabegroting 2020 en meerjarenbegroting 2021-2023 vastgesteld. De Programmabegroting is openbaar en inmiddels online beschikbaar.

  Lees meer
 • Burgerhulpverlening en AED

  (17-09-2019)

  Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

  Lees meer
 • Beweeglint feestelijk geopend

  (17-09-2019)

  Op vrijdag 13 september 2019 is het beweeglint in Gennep-West feestelijk geopend. Het beweeglint is een route van drie kilometer door Gennep-West, waarbij je wandelt en onderweg oefeningen doet. Hierbij maak je gebruik van het straatmeubilair. Ook is het mogelijk twee kortere routes te volgen voor wie wat minder mobiel is. Het startpunt van de route is de Torenstraat, achter het stadhuis, aan de zijkant van het gemeentekantoor. Het beweeglint eindigt in beweegtuin Gennep-West, die is uitgebreid met een toestel voor de jeugd.

  Lees meer
 • Nieuwe toeristische uitstraling zet Gennep verder op de kaart

  (17-09-2019)

  Toerisme vormt met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar een belangrijke pijler in de gemeente Gennep. Met het routeboek versterking vrijetijdseconomie wil de gemeente haar toeristische positie nog verder verstevigen. Eén van de projecten uit dit boek is een eigen toeristische website voor de gemeente. Binnenkort wordt deze gelanceerd. Op 16 september onthulde wethouder Janine van Hulsteijn alvast het nieuwe toeristische beeldmerk.

  Lees meer
 • Raadsinformatiebijeenkomst Kind Expertise Centrum (KEC)

  (17-09-2019)

  Op maandag 30 september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor de leden van de gemeenteraad. Zij worden dan bijgepraat over het Kind Expertise Centrum (KEC). Wat is de stand van zaken? Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Dat komt deze avond allemaal aan bod.

  Lees meer
 • Goed Samenleven in Gennep

  (17-09-2019)

  'Niet óver maar mét nieuwkomers' 

  Goed Samenleven is een project waarin gemeenten, organisaties en provincie Limburg twee jaar samenwerkten om de sociale integratie van nieuwkomers in Noord-Limburg te bevorderen. Tijdens de slotbijeenkomst op vrijdag 20 september in Oostrum deelt het netwerk Samen Verder in Gennep hun succeservaringen en dilemma’s met andere gemeenten.

  Lees meer
 • Uw gegevens in de basisregistratie personen

  (13-09-2019)

  In de basisregistratie personen (BRP), de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie, staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente Gennep. Uw adres is er bijvoorbeeld te vinden, maar ook gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen.

  Lees meer
 • Aanleg fietstunnel Weverstraat

  (10-09-2019)

  Op vrijdag 13 september wordt de nieuwe fietstunnel met een hijskraan onder de Weverstraat geïnstalleerd. De werkzaamheden zijn via een webcam te volgen, kijk hiervoor op www.roelofsgroep.nl/weverstraat. In verband met deze werkzaamheden zijn de Brabantweg en Weverstraat afgesloten tot en met (uiterlijk) 14 september. Informatie over omleidingsroutes vindt u op de webpagina over de fietstunnel.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Dijkgraaf en wethouder over Lob van Gennep

  (10-09-2019)

  Patrick van der Broeck (voorzitter van de stuurgroep Lob van Gennep, tevens dijkgraaf Waterschap Limburg) en Rob Peperzak (wethouder gemeente Gennep) waren te gast bij Maasduinen Centraal. Ze gaven een toelichting over het hoe en waarom van de Lob van Gennep, over de oplossingsrichtingen die op tafel liggen en over het verdere proces tot aan besluitvorming eind 2020. 

  Lees meer
 • Inloopavond reconstructie Prinses Margrietstraat e.o

  (10-09-2019)

  Maandag 14 oktober start Gebra Infra met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Prinses Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en Groene Kruisstraat. De reconstructie richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, waterhuishouding en parkeermogelijkheden. Volgens de voorgenomen planning duren de werkzaamheden tot begin maart 2020, afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren.

  Lees meer
 • Renovatie stadhuis

  (10-09-2019)

  Sinds begin september staat het oude stadhuis in de steigers. Na de verbouwing van de raadzaal begin 2019 is nu de buitenzijde aan de beurt. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. Trouwen in de raadzaal is tijdens de renovatie mogelijk, maar bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het stadhuis in de steigers staat. Ook is het stadhuis in deze periode niet toegankelijk voor rolstoelen. In overleg met de gemeente kunnen bruidsparen – net als altijd – ook voor een andere trouwlocatie kiezen. De verwachte afronding van de werkzaamheden is in december 2019.

 • Actuele kostenbegroting voor KEC

  (04-09-2019)

  Voor het gebouw en de naaste omgeving van het Kind Expertise Centrum (KEC) is een voorlopig ontwerp gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente een actuele kostenbegroting opgesteld. De gemeenteraad bepaalt waaraan het geld van de gemeente wordt besteed. De raadsleden nemen tijdens de behandeling van de begroting in november een besluit over het benodigde bedrag voor het KEC.
  Er is veel geld gemoeid met de realisatie van de nieuwe school, maar het gaat dan ook om een grote en belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van Gennep.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Burgemeester De Koning legt taken neer

  (03-09-2019)

  Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli jl. kondigde burgemeester Peter de Koning zijn vertrek bij de gemeente Gennep aan. Met ingang van vandaag - 3 september 2019 - legt hij zijn taken binnen de gemeente neer. De Koning concludeert dat het niet meer haalbaar is de door de wethouders ervaren verstoorde relatie binnen het college te herstellen.

  Lees meer
 • Lob van Gennep

  (20-08-2019)

  “Mensen hebben nog vragen en zorgen. Dat begrijp ik goed. We staan aan het begin van dit project."

  Marijke van der Steen is omgevingsmanager van het project Lob van Gennep. Wat een omgevingsmanager doet? Marijke vertelt: “Ik zie mijn rol vooral als ‘schakel’ tussen de mensen uit het gebied en het projectteam. Zo probeer ik alle inzichten en ideeën, maar ook de zorgen van mensen in te brengen in ons team van specialisten. De kernvraag is wat mij betreft: Laten we het gebied, zoals het nu is met een lager veiligheidsniveau, en accepteren we dat het op een natuurlijke manier instroomt? Of treffen we maatregelen, waardoor het gebied later instoomt, maar wel volgens een vastgelegd protocol? Of zijn er nog andere (tussen)oplossingsrichtingen mogelijk? Het gaat dus echt ergens over. Laten we met elkaar in gesprek raken en blijven.”

  Het hele interview met Marijke kunt u lezen op www.lobvangennep.nl/interview

  Lees meer
 • Basisveiligheid voor iedereen, ook in de Lob van Gennep

  (14-08-2019)

  Voor dijkgraaf Patrick van der Broeck, voorzitter van de Stuurgroep Lob van Gennep, is het heel helder: “Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep krijgen inwoners in het gebied een betere bescherming tegen hoogwater. Niet iedereen staat er bij stil, maar op dit moment stroomt er water het gebied in bij hoogwater. Met het project zoeken we naar mogelijkheden om dit water pas veel later het gebied in te laten stromen. Dat is beter voor de mensen in het gebied en de mensen verderop langs de Maas.”

  Lees meer
 • Webcam ooievaars

  (31-07-2019)

  Op woensdag 31 juli 2019 gaat de livestream via Beleefdelente.nl  uit en kunt u de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via onze website www.gennep.nl/ooievaar. De drie jonge ooievaars zijn in juli uitgevlogen. Naar verwachting trekken ze in de loop van augustus in een grote groep naar Zuid-Europa of West-Afrika om te overwinteren.

 • Pannaveld en skatepipes verplaatst

  (17-07-2019)

  Gemeente Gennep is in het bezit van een mobiel pannaveld en twee quarter pipes. Deze worden elk halfjaar naar een nieuwe locatie verplaatst, zodat zoveel mogelijk kinderen hier gebruik van kunnen maken.

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (13-06-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Weverpark

  (20-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 start Gebra Infra BV met de uitvoering voor de aanleg van het fietspad door het Weverpark. De werkzaamheden bestaan uit grondwerkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen, het (her)bestraten van het gebied dat grenst aan de noordzijde van het Weverpark en het aanbrengen van een fietspad vanaf de Kleermakersgroes naar de Brabantweg. Waar nodig worden passende (verkeers)maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Omwonenden en omliggende bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Wij zijn Samen Verder in Gennep!

  (30-01-2019)

  Samen Verder in Gennep (SViG) is een netwerk van betrokken inwoners met verschillende culturele achtergronden, vrijwilligers en organisaties zoals de bibliotheek, gemeente Gennep, Gennep Doet Mee, INTOS, Synthese, Museum het Petershuis en VluchtelingenZorg. Samen willen we werken aan een fijne gemeente, waarin iedereen elkaar ontmoet en met elkaar samenleeft. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de statushouders die de afgelopen jaren in onze gemeente zijn komen wonen.

  Lees meer
 • Stadhuis krijgt opknapbeurt

  (27-12-2018)

  Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer