Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Werkzaamheden fietspad Weverpark

  (20-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 start Gebra Infra BV met de uitvoering voor de aanleg van het fietspad door het Weverpark. De werkzaamheden bestaan uit grondwerkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen, het (her)bestraten van het gebied dat grenst aan de noordzijde van het Weverpark en het aanbrengen van een fietspad vanaf de Kleermakersgroes naar de Brabantweg. Waar nodig worden passende (verkeers)maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Omwonenden en omliggende bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd.

  Lees meer
 • Verkiezingen: stemmen tellen openbaar

  (20-03-2019)

  Op woensdag 20 maart kunt u uw stem uitbrengen voor Provinciale Staten en Waterschap. Op grond van de Kieswet mogen kiezers aanwezig zijn bij het tellen van de stemmen door het stembureau vanaf 21.00 uur. Het tellen van de stemmen is openbaar. Kiezers mogen de telling niet verstoren en ook niet helpen met tellen. Op donderdag 21 maart vindt u de uitslag op www.gennep.nl/verkiezingen.

 • Openingsfeest Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (20-03-2019)

  Op donderdag 21 maart vieren bewoners van de Seringenstraat, Langeweg en Asterstraat de komst van het Ideeënhuis met een feestje voor de buurt. Er zijn hapjes, drankjes, muziek en een springkussen. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

  Lees meer
 • Actie Gennep Schoon verplaatst naar 6 april

  (20-03-2019)

  Project Gennep Schoon (voorheen de Schone Maas-actie) is wegens de hoge waterstand verzet naar zaterdag 6 april. In verband met de veiligheid en de begaanbaarheid van bepaalde gebieden is het niet mogelijk de opschoondag op de geplande zaterdag 23 maart door te laten gaan. De aangemelde groepen zijn over de nieuwe datum geïnformeerd. Door de hoge waterstand nu, is er straks meer afval op te ruimen. Zo beperken we de hoeveelheid afval die naar zee stroomt.

  Lees meer
 • Gratis compost

  (19-03-2019)

  Binnenkort kunt u weer gratis compost afhalen bij de gemeentewerf. Zo belonen we als gemeente de inwoners voor het gescheiden aanleveren van gft-afval. Zo krijgt u het gft als het ware weer terug in de vorm van een nuttig kringloopproduct met een positieve bijdrage aan het milieu.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

  (13-03-2019)

  Nergens moeten jongeren al zo vroeg een belangrijke beroepskeuze maken als op het vmbo. Een goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Daarom wordt op donderdag 16 mei 2019 de eerste editie van het beroepenfeest van Land van Cuijk en Maasduinen On Stage georganiseerd in het Inspyrium in Cuijk.

  Lees meer
 • Agenda commissie bezwaarschriften Gennep

  (13-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep drie hoorzittingen:

  Lees meer
 • Op weg naar een dementievriendelijk Gennep: wat kan ík doen?

  (13-03-2019)

  Op dit moment telt gemeente Gennep ongeveer 300 inwoners die lijden aan dementie. Dat aantal groeit in de toekomst naar wel 700. Een grote groep, waarvan 10% al op relatief jonge leeftijd dementeert. Wat betekent dat voor de mensen die dit overkomt en hun omgeving? En wat zijn de gevolgen voor de Gennepse samenleving? Weet u bijvoorbeeld als ondernemer, winkelier of verenigingslid wat u moet doen als u iemand treft, die het allemaal niet meer zo goed weet?

  Lees meer
 • Omleidingsroute via Zwarteweg

  (11-03-2019)

  Van 11 maart tot en met uiterlijk 22 maart voert gemeente Berg en Dal snoeiwerkzaamheden uit op de Mooksebaan in Groesbeek. Om het werk snel en veilig uit te kunnen voeren, wordt deze weg op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur afgesloten. Auto’s en motoren worden omgeleid via de Zwarteweg in Milsbeek.

 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Gebouw Picardie 62 nu echt tegen de vlakte

  (07-03-2019)

  Op donderdag 7 maart heeft wethouder Peter Lucassen met een hydraulische kraan de eerste happen uit het voormalige Second Hand-gebouw genomen.

  Lees meer
 • Foodtruck over de grens

  (06-03-2019)

  Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen ze gezamenlijk de trots en kwaliteit van de grensoverschrijdende regio uitdragen.

  Lees meer
 • Banenmarkt voor werkzoekenden

  (06-03-2019)

  Op zoek naar een baan in de regio Gennep-Bergen? Benieuwd naar de werkmogelijkheden in horeca, land- en tuinbouw of recreatie? Kom naar de banenmarkt op donderdag 4 april! Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar hier.

  Lees meer
 • Crossroads Limburg zet Noord-Limburg op de kaart

  (01-03-2019)

  Tijdens de Masterclass Brexit op 28 februari 2019 is de nieuwe naam voor het Economic Development Board Noord Limburg onthuld: Crossroads Limburg. Dit  instituut brengt ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Noord-Limburg bij elkaar.

  Lees meer
 • Wethouders feliciteren Europees kampioen kickboksen

  (01-03-2019)

  Vorige week zijn wethouders Rob Peperzak en Peter Lucassen op bezoek geweest bij Muay Thai Team Gennep om Ahmed Habbati te feliciteren. De 12-jarige jongen uit gemeente Gennep werd op 16 februari Europees kampioen kickboksen in zijn klasse. Het kampioenschap vond plaats in Mülheim (Duitsland), waar Muay Thai Team Gennep aanwezig was met drie talenten.

  Lees meer
 • Aanmelden burgerhulpverlening

  (27-02-2019)

  Heeft u zich nog niet aangemeld als burgerhulpverlener, maar wilt u dat alsnog doen? Dat kan als u in gemeente Gennep woont of werkt. Met een geldig reanimatiediploma of -certificaat kunt u zich direct aanmelden voor het netwerk via www.hartslagnu.nl. Inwoners die nog geen diploma hebben maar bereid zijn een cursus te volgen, kunnen dit doorgeven via hartveilig@gennep.nl. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Francien van der Heijden via (0485) 494141 of hartveilig@gennep.nl.

 • Keurmerk veilige bedrijventerreinen

  (27-02-2019)

  Marijn Hopman, voorzitter van Bedrijventerreinvereniging Ovenberg/Driekronen in Milsbeek, nam op 15 februari het keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen in ontvangst. Wethouder Janine van Hulsteijn reikte het keurmerk, dat staat voor een veilige bedrijfsomgeving, uit tijdens de algemene ledenvergadering van de bedrijventerreinvereniging.  

  Lees meer
 • Vleermuiskasten gemeentekantoor

  (22-02-2019)

  Vorige week zijn aan de buitenmuren van het gemeentekantoor een aantal vleermuiskasten geplaatst. Hier kunnen vleermuizen zich schuilhouden als het oude stadhuis aan de Markt aan de buitenzijde wordt gerenoveerd. Daar huizen de vliegende zoogdieren in kieren en onder het dak.

  Lees meer
 • Nieuwe fietsroutes

  (19-02-2019)

  Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er vijf nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje.

  Lees meer
 • Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

  (19-02-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschap. U ontvangt hiervoor informatie en een stempas per post. U kunt iemand anders machtigen om voor u te stemmen.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Reanimatiecursussen burgerhulpverlening

  (13-02-2019)

  De belangstelling voor burgerhulpverlening in onze gemeente mogen we gerust groot noemen. Op de winterse dinsdagavond 22 januari 2019 begaven ruim zestig inwoners zich door de sneeuw naar Pica Mare voor de informatieavond.  

  AmbulanceZorg Limburg-Noord verzorgde de presentatie over reanimeren, het gebruik van de AED en het alarmeringssysteem HartslagNu.

  Lees meer
 • Aanpak winkelleegstand

  (13-02-2019)

  Lege etalages: ze maken de winkelstraat er niet gezelliger op. Dat ervaart het winkelend publiek, maar ook de ondernemers die pogen klanten te trekken met een aantrekkelijk aanbod van producten en diensten. Niet voor niets heeft het college als ambitie het Gennepse winkelhart bruisender te maken. Om dat te bereiken, gebeurt er van alles achter én voor de schermen.

  Lees meer
 • Sloop gebouw Picardie 62 van start

  (13-02-2019)

  Op maandag 18 februari start aannemer Laarakkers BV uit Sambeek met de sloop van Picardie 62, ook wel bekend als het ‘Second Hand’-gebouw in Gennep. De afgelopen tijd heeft de gemeente de benodigde voorbereidingen getroffen voor de sloop.

  Lees meer
 • Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (06-02-2019)

  In Gennep-Zuid wordt een woning van woningcorporatie Mooiland tijdelijk omgedoopt tot Ideeënhuis. De woning in de Seringenstraat opent 11 februari 2019 met drie inloopdagen voor buurtbewoners van het stukje Seringenstraat, Langeweg en Asterstraat.

  Lees meer
 • Registratie levenloos geboren kind

  (04-02-2019)

  Wie een kind verliest tijdens of kort na de geboorte, heeft te maken met een intens verdriet. Extra moeilijk kan het zijn dat voorheen levenloos geboren kinderen niet in de basisregistratie personen (BRP) konden worden opgenomen. Naar aanleiding van een petitie van ouders heeft eind 2018 de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Wet BRP. Vanaf 3 februari 2019 is het mogelijk om een levenloos geboren kind op te nemen in de BRP.

  Lees meer
 • Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

  (01-02-2019)

  In de periode tussen eind januari en eind februari 2019 ontvangt u het gecombineerde aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen, de waterschapsbelastingen en de WOZ-beschikking. Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BSGW) verzorgt het heffen en het innen van de belastingen namens het Waterschap Limburg en 28 gemeenten, waaronder gemeente Gennep. Om eventuele vragen van inwoners zo goed en snel mogelijk te kunnen beantwoorden, worden de aanslagbiljetten verspreid over enkele dagen verstuurd. Daarom kan het zijn dat uw buren het aanslagbiljet eerder of later ontvangen dan u. Heeft u vragen over het aanslagbiljet? Dan kunt u op werkdagen contact opnemen met BSGW via telefoonnummer 088-8420420.

 • Wij zijn Samen Verder in Gennep!

  (30-01-2019)

  Samen Verder in Gennep (SViG) is een netwerk van betrokken inwoners met verschillende culturele achtergronden, vrijwilligers en organisaties zoals de bibliotheek, gemeente Gennep, Gennep Doet Mee, INTOS, Synthese, Museum het Petershuis en VluchtelingenZorg. Samen willen we werken aan een fijne gemeente, waarin iedereen elkaar ontmoet en met elkaar samenleeft. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de statushouders die de afgelopen jaren in onze gemeente zijn komen wonen.

  Lees meer
 • Nieuws uit de grensregio

  (30-01-2019)

  Op dinsdag 15 januari bezochten zeventig agrariërs uit het Duits-Nederlandse grensgebied de bijeenkomst over het thema ‘Gevolgen van de droogte voor de aardappelteelt’. Naast een rondleiding door de aardappelopslag en het machine-reparatiebedrijf De Lange Heikant BV in Overloon stond vooral de uitwisseling met collega's uit het buurland op de agenda. Agrariërs aan beide kanten van de grens staan immers voor dezelfde uitdaging om zich op de gevolgen van de klimaatverandering voor te bereiden.

  Lees meer
 • Herinrichting Pottenhoek

  (30-01-2019)

  Op woensdag 23 januari kwamen omwonenden en ondernemers van de historische buurt Pottenhoek bij elkaar in Pica Mare. Hier presenteerde de gemeente een idee voor herinrichting. Het ontwerp is tot stand gekomen na gesprekken met een afvaardiging van omwonenden en ondernemers. In het ontwerp komen veel aspecten samen, zoals  de ontstaansgeschiedenis van de buurt, loop- en rijroutes, parkeren, laden en lossen, wateroverlast, groen, spelen en ontmoeten. Na de presentatie gingen de aanwezigen in groepjes in gesprek over de plus- en minpunten van het ontwerp. Er werd actief meegedacht over wat nodig en mogelijk is. De suggesties worden nu beoordeeld en binnenkort teruggekoppeld aan de omwonenden en ondernemers. De herinrichting van de Pottenhoek staat gepland in 2019.

 • Wilt u meedenken over het KEC Picardie?

  (30-01-2019)

  Bij de voorbereidingen voor het Kind Expertise Centrum (KEC) stellen we de inbreng van betrokkenen zeer op prijs. Met name ouders en omwonenden weten vaak als geen ander hoe bijvoorbeeld de verkeerssituatie ter plekke is. Daarom nodigen we belangstellenden uit om mee te denken in werkgroepen onder leiding van een deskundige.

  Lees meer
 • Schoonmaakwerkzaamheden Nierspromenade

  (23-01-2019)

  Na de winter krijgt de Nierspromenade een schoonmaakbeurt. De groene aanslag op de planken wordt verwijderd, de muur wordt van graffiti ontdaan en onder de brug krijgt de muur een speciale anti-graffiti coating. Deze locatie is niet voor niets een vast onderdeel op de surveillanceroute van de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s). Door regelmatig deze plek onder de brug te inspecteren, hopen we zwerfafval en vernieling tegen te gaan.

 • Inzameling plastic, metaal en drankkartons (PMD)

  (23-01-2019)

  In gemeente Gennep wordt het verpakkingsafval (plastic, metaal en drankenkartons) gescheiden ingezameld. Om het goed te kunnen recyclen, gelden voorschriften voor het aanbieden van dit afval. Wat hoort wel en wat niet in de PMD-zak? Hier is nogal eens verwarring over.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep krijgt glasvezel

  (09-01-2019)

  Gemeente Gennep is de eerste Limburgse gemeente waar komend jaar een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel waardoor in elk geval één netwerkbedrijf glasvezel wil aanleggen in de kop van Noord-Limburg.

  Lees meer
 • Stadhuis krijgt opknapbeurt

  (27-12-2018)

  Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afrikaanse varkenspest wilde zwijnen

  (27-12-2018)

  Afrikaanse varkenspest (AVP) is een door een virus veroorzaakte ziekte die alleen bij varkens voorkomt, zowel bij gehouden varkens als bij in het wild levende varkens. In België heeft in het najaar een uitbraak van AVP plaatsgevonden. Daarom is het belangrijk om hier in Nederland ook alert op te zijn, met name in bosrijke gebieden. Het ministerie heeft een protocol opgesteld voor wat u moet doen als u een dood wild zwijn aantreft.

  Lees meer
 • Herontwikkeling Gennepermolen

  (19-12-2018)

  De voormalige brandweerkazerne en het naastgelegen perceel tussen de Niers en de Genneperhuisweg vragen al jaren om een passende nieuwe bestemming. Eerder lukte het niet om een ontwikkelaar te selecteren voor herontwikkeling van de entree van Gennep. Tot de gemeente in gesprek raakte met de MeyerBergman Erfgoed Groep.

  Lees meer
 • WML watertaps afgesloten

  (12-12-2018)

  Deze week sluit Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) de watertaps in de gemeente af vanwege de komende vorstperiode. Zodra de lente begint kunnen voorbijgangers bij de watertappunten – onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep – weer gratis gebruikmaken van gezond en duurzaam drinkwater.

 • Gennep Schoon

  (11-12-2018)

  Op zaterdag 23 maart 2019 organiseert gemeente Gennep het project Gennep Schoon (voorheen de Schone Maas-actie). Verenigingen, stichtingen of clubs worden uitgenodigd de oevers van de Maas en de Niers, de kernen en het buitengebied van de gemeente vrij te maken van zwerfafval. Jaarlijks blijft er veel zwerfafval achter op de oevers langs de Maas. Ook op andere plaatsen wordt nog altijd veel klein en groot afval gedumpt.  Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens.

  Lees meer
 • Gennep investeert in lokale economie

  (28-11-2018)

  Sinds 19 november is gemeente Gennep als tweede gemeente officieel partner van MKB Limburg. Wethouder Janine van Hulsteijn:  “Met ondertekening van het partnerschap kunnen we nog beter werk maken van een goed ondernemersklimaat. Bijvoorbeeld door actieve deelname aan MKB-activiteiten en overleggen in de regio. Dat is van belang voor onze lokale economie."

  Lees meer
 • N271 tussen Heijen en Gennep blijft 2x2-baans

  (21-11-2018)

  De provinciale rijksweg N271 tussen Heijen en Gennep blijft ingericht als een dubbele tweebaansweg. Over de gehele lengte gaat een maximumsnelheid gelden van 80 km per uur. Er komt geen aparte rijstrook voor landbouwverkeer. Dit heeft Eric Geurts, gedeputeerde van de Provincie Limburg, bekend gemaakt.

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  (18-04-2018)

  Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

  Lees meer