Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Aanvraag leerlingenvervoer 2021-2022 uiterlijk 14 juni 2021 (25-05-2021)

Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind van en naar de basisschool, de speciale school voor basisonderwijs of het speciaal onderwijs.

Wanneer komt u in aanmerking?

De regeling is bedoeld voor kinderen die vanwege een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke structurele beperking niet (onder begeleiding) met het openbaar vervoer kunnen reizen. Om in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Kijk voor deze voorwaarden op www.gennep.nl/leerlingenvervoer.

De gemeente bekijkt iedere aanvraag individueel. Daarbij telt ook de inzet mee die we redelijkerwijs van ouders kunnen vragen, zoals het begeleiden van kinderen in het openbaar vervoer. We zetten alleen nog aangepast vervoer in wanneer de leerling door een structurele beperking of vanwege de reistijd niet met het openbaar vervoer kan reizen.

Aanvraag indienen

Denkt u voor het schooljaar 2021-2022 in aanmerking te komen voor een vergoeding van het vervoer? Dien dan uiterlijk 14 juni 2021 een aanvraag in. Vraag het aanvraagformulier op bij mevrouw M. Rutten van gemeente Gennep. Bel hiervoor naar (0485) 49 41 41 of mail naar gemeente@gennep.nl.

Voor de leerlingen die nu al gebruik maken van het leerlingenvervoer zijn de formulieren al verzonden. Heeft u het formulier nog niet ontvangen? Neem dan ook contact op met de gemeente via bovenstaande contactgegevens.