Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies (14-09-2021)

Wist u dat in Nederlandse huishoudens gemiddeld 43% van de woonlasten opgaat aan energie (uitgezonderd hypotheek- of huurkosten)? Daarop besparen kan interessant zijn. Gemeente Gennep biedt hiervoor gratis ‘appeltaartgesprekken’ aan aan woningeigenaren uit de gemeente.

Een appeltaartgesprek is een gezellige avond met 2 of 3 verschillende woningeigenaren uit de buurt en een onafhankelijke energieadviseur. Voorafgaand aan het gesprek bekijkt de energieadviseur samen met de gastheer of -vrouw de woning, om te kijken waar energiebesparing mogelijk is. Daarna sluiten de uitgenodigde buren aan om onder het genot van een stuk appeltaart te horen over de besparingskansen en om ervaringen te delen. Ook zij krijgen tips van de adviseur, bijvoorbeeld over gezond wonen, nieuwe subsidieregelingen en over een aardgasvrije toekomst.

Wilt u meedoen? Nodig 2 of 3 huiseigenaren uit de buurt uit (woonachtig op verschillende adressen) en meld u aan met een e-mail naar gelg@gennep.nl. Als u zorgt voor koffie en thee, brengen wij de appeltaart mee. Wacht niet te lang, want het aantal gesprekken is beperkt.