Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Controles bij plaatselijke supermarkten (07-06-2021)

Op 1 juni heeft het Regionaal Interventie Team (RIT) in opdracht van de gemeente Gennep en Venray bestuurlijke controle uitgevoerd bij 8 plaatselijke supermarkten. Doel van deze controle was inzicht krijgen in de (verkoop)activiteiten en controleren op bestaande wet en regelgeving.

Hierbij is onder andere gekeken naar de brandveiligheid, afvalverwerking, hygiƫne, vergunningen en verkoop van illegale goederen. Daar waar misstanden zijn geconstateerd worden passende maatregelen getroffen.

Het Regionaal Interventie Team

In opdracht van de aangesloten gemeenten vinden er door het nieuwe Regionaal Interventieteam in heel Noord-Limburg controles plaats. Daarbij wordt onder andere gecontroleerd op strijdigheden van het bestemmingsplan en de Algemene plaatselijke verordening (APV), op brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen en inschrijving Basisregistratie Personen (BRP).