Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Corona: blijf op de hoogte (13-10-2020)

Het aantal coronabesmettingen neemt helaas nog steeds toe, ook in onze regio. Daarom gelden er nieuwe maatregelen. Zo mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden zijn. Ook geldt er een dringend advies tot het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes.

Gezelschappen tot 4 personen

U mag samenkomen met een gezelschap van maximaal 4 personen. Bij elkaar komen met een groter gezelschap is niet toegestaan. Een gezelschap is een groep mensen die met elkaar iets doen. Een vriendengroep die samen een borrel gaat drinken is bijvoorbeeld een gezelschap. Ook mensen die zijn uitgenodigd voor een feest of bijeenkomst vormen samen een gezelschap. Hiervoor geldt dus een maximum van 4 personen, exclusief kinderen tot en met 12 jaar.

De maatregelen veranderen snel. Kijk voor alle geldende maatregelen op www.rijksoverheid.nl/corona.

CoronaMelder-app

Sinds 10 oktober kunt u de CoronaMelder-app  gebruiken in Nederland. Deze app meldt het als u minstens 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die corona heeft. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving besmet. Het gebruik van de app is vrijwillig. Kijk voor meer informatie over de app op www.coronamelder.nl.

Daar doe ik het voor

Om jongeren te stimuleren zich te houden aan de coronamaatregelen, is de landelijke campagne ‘Daar doe ik het voor’ opgezet. In deze campagne delen jongeren waarom zij zich aan de maatregelen houden. Hoe beter we nu opletten, hoe meer er straks weer mogelijk is. Daar doen we het voor.