Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Corona maakt creatief (16-03-2021)

De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Dat liet de actieve buurtvereniging De Balkan uit Gennep zien met een succesvolle online bingoavond.

“Tijdens de coronacrisis zijn de gezamenlijke activiteiten die we normaal organiseren niet mogelijk”, vertelt secretaris John Hofmans. “Wel houden we elkaar via ons buurtblad op de hoogte van het wel een wee in de buurt.” Daarnaast probeert de buurtvereniging binnen de maatregelen toch het nodige te organiseren. Zo werd er onlangs een succesvolle online bingo voor kinderen gehouden.

En dat succes smaakte naar meer. John: “Op een dinsdagavond in maart hebben 39 buurtbewoners ingelogd voor een ‘grote mensen-bingo’. Heel mooi om op een scherm te zien dat zo veel mensen weer aan een buurtactiviteit deelnamen. De reacties achteraf waren ook bijzonder positief. Hoewel het niet kan tippen aan het werkelijk samenzijn, zijn we alweer plannen aan het maken voor nieuwe online activiteiten. Zo houden we samen de moed erin.”

Heeft u een mooi voorbeeld van ‘Corona maakt creatief’, waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente via communicatie@gennep.nl.