Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gemeente Gennep bedankt jonge mantelzorgers (20-10-2020)

Op maandag 12 oktober reikte wethouder Rob Janssen het eerste Jonge Mantelzorgcompliment in Gennep uit. Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep ca. 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Zij hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin.

Als blijk van waardering zetten we jonge mantelzorgers graag in het zonnetje. Geregistreerde jonge mantelzorgers krijgen een goodiebag met verrassingscadeaus en informatie over hulp en ondersteuningsmogelijkheden. Ook zit er een uitnodiging in voor een verwendag naar Toverland.

Wilt u meer weten over jonge mantelzorgers in Gennep? Kijk dan op www.gennep.nl/jongemantelzorgers. Hier kunnen jonge mantelzorgers zich ook registreren.