Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gemeente op koers met energiebesparing op verlichting (10-11-2020)

Gemeente Gennep bespaart 20% energie op openbare verlichting sinds 2013. Hiermee hebben we de doelstelling van het Energieakkoord op openbare verlichting behaald. In 2019 en 2020 vervingen we zo’n 300 lampen in de openbare ruimte door led-lampen. Tot 2030 vervangen we in 3 fasen de overige verlichting door led-verlichting.

Energieakkoord

De doelstellingen voor openbare verlichting komen voort uit het Energieakkoord. In 2030 moet er op openbare verlichting een energiebesparing zijn van 50% ten opzichte van 2013. We liggen op koers om ook die doelstelling te behalen.

Global Goals

Het besparen van energie door het gebruik van led-verlichting, past binnen de Global Goals. Gemeente Gennep is sinds eind 2019 een offi ciële Global Goals gemeente. Dat betekent dat we ons inzetten voor 17 ambitieuze ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld in 2030. Die doelen gaan onder andere over duurzame energie en het klimaat.