Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Global Goals-vlag gehesen (28-09-2021)

Ter ere van de 6e verjaardag van de Global Goals hees wethouder Rob Peperzak op vrijdag 24 september de Global Goals-vlag voor het gemeentekantoor. Elk jaar vragen we op deze dag extra aandacht voor de Global Goals en voor duurzame ontwikkeling.

Gemeente Gennep is sinds eind 2019 een officiële Global Goals gemeente. Dat betekent dat we ons inzetten voor 17 ambitieuze ontwikkelingsdoelen voor een betere wereld in 2030. De doelen gaan onder andere over gendergelijkheid, duurzame energie en kwaliteitsonderwijs voor iedereen. Als gemeente willen we het goede voorbeeld geven en een bijdrage leveren aan deze doelen. Het afgelopen jaar gebruikten we de Global Goals bijvoorbeeld als rode draad bij het nieuwe maaibeheer en bij de aanbesteding van de sportaccommodaties. Daarnaast vormen de Global Goals de leidraad bij het opstellen van nieuw beleid.