Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Groeters gezocht (27-07-2021)

Na het succes van vorig jaar, zullen ook dit jaar in de zomerweekenden weer Groeters te vinden zijn in de historische kern van Gennep. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe Groeters! Lijkt het jou wat om gasten van onze gemeente te voorzien van een warm welkom, lees dan snel verder.

Wat is een Groeter?

Toeristen prijzen de rust en de ruimte, de kleinschaligheid en onze gemoedelijkheid. Maar ook de persoonlijke aandacht; het praatje in de winkel. Voor ons heel gewoon, maar voor een westerling uit de haastige Randstad bijzonder. Vorig jaar zijn we daarom begonnen met het inzetten van Groeters. 16 enthousiaste inwoners van de gemeente hebben in de zomerweekenden de bezoekers van Gennep voorzien van een warm en gastvrij welkom. Simpelweg een praatje maken, bijvoorbeeld vragen naar interesses en behoeftes, en op basis daarvan leuke tips geven.

Wanneer worden de Groeters ingezet?

We starten dit jaar vanaf augustus, op de zaterdagen en zondagen, tot half september. De Groeters beginnen om 12.00 uur ’s middags en om 16.00 uur zit de dag er na veel gezellige praatjes weer op. De Groeters lopen altijd in koppeltjes.

Vrijwillig maar met vergoeding

De werkzaamheden van een Groeter gebeuren op vrijwillige basis, maar graag geven we een financiële blijk van waardering in de vorm van een vrijwilligersvergoeding. Deze bedraagt 5 euro per uur. Hierover hoef je geen sociale lasten of belasting te betalen.

Dit lijkt me wel wat!

Lijkt het je wat om deze zomer in de weekenden een aantal keer bij te dragen aan de gastvrije gemeente die wij zijn, neem dan contact op met Hans Cobussen. Dit kan via SMS of Whatsapp op 06-55804507. Ook voor vragen.

Dit initiatief wordt gezamenlijk opgezet door de Tourist Info Gennep, de werkgroep Het Verhaal van Gennep en de Gemeente Gennep.