Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Hans Teunissen geïnstalleerd als burgemeester gemeente Gennep (06-10-2020)

Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader van de Noord-Limburgse gemeente. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kreeg hij de ambtsketen omgehangen in een beperkt gezelschap. Naast de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas namens de regioburgemeesters, waren zijn echtgenote, kinderen en moeder hierbij aanwezig.

Belangstellenden konden meekijken via de live-uitzending verzorgd door lokale omroep Gennep News. Nadat het koninklijk besluit was voorgelezen, hield gouverneur Theo Bovens een toespraak waarin hij ook Willibrord van Beek bedankte voor zijn waarnemend burgemeesterschap. Vervolgens legde Hans Teunissen de belofte af. Na enkele toespraken en een filmpje met Gennepenaren die hem welkom heetten, was het woord aan de kersverse burgervader van de ruim 17.000 inwoners.

Samenwerking

Uit zijn toespraak bleek dat hij er zin in heeft. “Meer dan dat”, zo zei hij. “Vanaf het moment dat ik solliciteerde, voelde ik de gezonde spanning ‘als dat toch eens waar mocht worden’. Op 6 juli kwam de ontlading. Ik wil met volle kracht vooruit. Vooruit met Gennep, vooruit in de regio, vooruit met het ambt.” Daarbij benadrukte hij het belang van een goede samenwerking met de mensen om hem heen. “Alle inwoners samen, alle ondernemers samen maken Gennep. Ik ben er voor jullie en jullie helpen mij om een goede burgemeester te zijn.  Zonder raadsleden, zonder wethouders, zonder medewerkers, zonder collega’s kan ik niets.”

Ambities

Hij roemde de ambities van de gemeente. “Als burgemeester wil ik inwoners en ondernemers betrekken bij de ambities en uitdagingen rondom woningbouw, leefbaarheid, economische ontwikkelingen en werkgelegenheid.” Met zijn voorliefde voor archeologie ziet burgemeester Hans Teunissen veel kansen in het verder versterken van toerisme en recreatie en het beleefbaar maken van het cultuurhistorisch verleden van Gennep als vestingstad. Hij wil er zijn voor de mensen die het moeilijk hebben. “Iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Juist in deze tijd staan gezondheid en veiligheid van onze inwoners voorop. Daarbij is samenwerking in de regio heel belangrijk. Niet alleen in Noord-Limburg, maar ook met onze Brabantse, Gelderse en Duitse buren.“ Aan het einde van deze bijzondere raadsvergadering nam burgemeester Teunissen voor de eerste keer de voorzittershamer ter hand en sloot de vergadering.

Kennismaking

Hans Teunissen heeft 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Hij was raadslid, wethouder, gedeputeerde en ondernemer. Van jongs af aan kwam hij vaak in Gennep waar familie van hem woont. De komende maanden heeft de kennismaking met de inwoners en bedrijven hoge prioriteit. Hoe en wanneer dat zal plaatsvinden is afhankelijk van de coronarichtlijnen.