Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Installatie burgemeester Hans Teunissen versoberd vanwege coronamaatregelen (30-09-2020)

De installatie van Hans Teunissen als burgemeester van gemeente Gennep, op maandagavond 5 oktober, gaat in versoberde vorm door. Dat besluit heeft de gemeente genomen in verband met de aangescherpte coronamaatregelen van het Rijk. Er zal alleen een raadsvergadering zijn. Tijdens die vergadering in zaal Pica Mare krijgt Hans Teunissen de ambtsketen omgehangen in aanwezigheid van zijn naasten, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en een vertegenwoordiger van de burgemeesterskring. De installatie is niet toegankelijk voor publiek.

Jacques van Bergen, plaatsvervangend voorzitter van de raad: “We betreuren het dat de installatie niet in de geplande vorm door kan gaan. We hadden al een afgeslankt programma met een beperkt aantal aanwezigen. Nu wordt dit nog verder teruggebracht en gaat ook het entertainment, verzorgd door lokale talenten, niet door. Maar de coronamaatregelen dwingen ons hiertoe om de verspreiding van het virus terug te dringen.”

Live-uitzending

Zoals eerder aangekondigd, is er vanwege de coronamaatregelen geen openbare receptie. De installatie wordt maandagavond 5 oktober om 18.00 uur live uitgezonden via www.gennep.nl/gemeenteraad en de kanalen van Gennep News.

Kennismaken

De nieuwe burgemeester wil graag snel kennismaken met de Gennepse inwoners en bedrijven. Dat zal hoge prioriteit hebben in zijn eerste maanden. Hans Teunissen: “Ik hoop dat de kennismaking met inwoners en ondernemers op een zo persoonlijk mogelijke manier kan plaatsvinden, rekeninghoudend met de coronarichtlijnen.”