Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Kermissen Milsbeek, Ottersum en Gennep gaan door (16-09-2021)

De kermissen in Milsbeek, Ottersum en Gennep dit najaar gaan door. De kermissen vallen onder doorstroomlocaties en voor die evenementen gelden vanaf 25 september geen maatregelen meer. Wethouder Janine van Hulsteijn is blij met dit nieuws: “We waren al geruime tijd in overleg met de exploitanten om de kermissen op een verantwoorde manier door te laten gaan, binnen de geldende maatregelen. Dat zag er heel positief uit en na de laatste versoepelingen is de kogel definitief door de kerk. De terreinen worden wel nog steeds ruimer opgezet en uiteraard blijven we alert.”

“Na het niet door kunnen gaan van de kermis in Heijen, en eerder al in Ven-Zelderheide, is het extra fijn dat deze kermissen wel door kunnen gaan” aldus Janine van Hulsteijn. “De exploitanten hebben aangegeven dat het financieel niet haalbaar was om in deze tijden, met extra maatregelen, een kleine dorpskermis zoals die in Heijen te kunnen draaien. Dat betreurden we, maar we hebben er wel begrip voor.” Ten tijde van de kermis in Ven-Zelderheide was er nog een algeheel verbod op evenementen.

De kermis in Milsbeek vindt plaats van 25 tot en met 28 september op het Schuttersplein. In Ottersum is de kermis op het Sint Jozefplein van 2 tot en met 5 oktober. De kermis in Gennep begint het weekend daarna op 9 oktober en duurt tot en met zondag 17 oktober. In tegenstelling tot voorgaande jaren, blijft de kermis op verzoek van de exploitanten de gehele week open. De kermis vindt plaats op het Europaplein en de kinderkermis op het Jan Lindersplein. Alle drie de kermissen beginnen dagelijks om 14.00 uur en eindigen om 00.00 uur.