Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Keurmerk Veilig Buitengebied (07-06-2021)

In 2019 behaalde Heijen al het keurmerk Veilig Buitengebied. De publiek-private samenwerking om het buitengebied van Heijen veiliger te maken, bleek succesvol. Daarom werd deze aanpak uitgebreid naar Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Op 27 mei 2021 ontvingen we het keurmerk Veilig Buitengebied van testinstituut Kiwa voor de uitbreiding van de samenwerking. 

(Boeren)bedrijven en bewoners in buitengebieden krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken en diefstal. Het buitengebied is bijvoorbeeld vaak in trek voor het dumpen van chemisch afval of het huisvesten van hennepkwekerijen in leegstaande schuren. Het keurmerk Veilig Buitengebied staat voor een structurele samenwerking tussen publieke en private partijen in de aanpak van dit soort criminaliteit in het buitengebied. In de gemeente Gennep werken onder andere de gemeente, politie, brandweer, dorpsraden, de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) samen.