Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Kunstwerk ‘Landmark Gennep West’ onthuld (14-10-2021)

Op zaterdag 2 oktober werd het 6 meter hoge beeld ‘Landmark Gennep West’ in het Weverpark onthuld. Wethouder Rob Janssen was hierbij aanwezig. Hij is blij met het nieuwe kunstwerk: “Het is het eerste wat u ziet als u Gennep binnenrijdt. Het vormt aantrekkelijke entree, die direct laat zien waar Gennep voor staat: een rijk scala aan kunst en cultuur.”

Landmark Gennep West’ is speciaal voor Gennep ontworpen door kunstenaar Frans Klerkx. Het beeld bestaat uit drie platen cortenstaal (600 cm x 200 cm elk) die zijn ‘gevouwen’ en samengevoegd waardoor ze aan de top een kleine driehoek vormen. Het materiaal cortenstaal is een weervast, duurzaam en rauw materiaal, dat alleen aan de oppervlakte roest. Daaraan dankt het beeld zijn ‘geleefde’ karakter en warme kleuren.