Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Mondkapjesplicht vanaf 1 december (01-12-2020)

Vanaf vandaag, dinsdag 1 december, gaat de coronawet in. Dat betekent dat er vanaf nu een mondkapjesplicht geldt. Iedereen van 13 jaar en ouder moet in publieke binnenruimten een mondkapje dragen. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen een mondkapje dragen. Bij contactberoepen, zoals kapper of rij-instructeur, dragen zowel de klant als de professional een mondkapje. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht. Voortaan geldt dit ook in stations en bij bus- en tramhaltes.

De mondkapjesplicht geldt in eerste instantie voor 3 maanden. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Meer informatie over mondkapjes vindt u op www.rijksoverheid.nl/mondkapjes. Meer informatie over de coronawet vindt u op onze coronapagina