Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuw logo, nieuwe huisstijl (06-10-2020)

Gemeente Gennep heeft een nieuw logo. Vanaf nu zult u het op steeds meer plekken zien. We zijn trots op deze nieuwe uitstraling en vertellen u er graag meer over.

Wapen met 4 kwadranten

De gemeentelijke huisstijl borduurt voort op de toeristische huisstijl, die in 2019 positief werd ontvangen. Het gemeentelijk logo heeft een gestileerd wapen bestaande uit 4 kwadranten. Daarin staan kenmerkende symbolen: een droogscheerdersschaar, 5 stippen voor de 5 kernen, watergolven voor Maas en Niers en het silhouet van de toren van het oude stadhuis. Dit beeldmerk is exclusief voor de gemeentelijke organisatie.

Actualisering

Ons huidige logo is ruim 25 jaar geleden ontworpen, mede ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gemeentekantoor.  Sindsdien zijn de samenleving en de rol van de overheid wezenlijk veranderd. De manier waarop wij communiceren en de kanalen die ons daarbij ter beschikking staan, zijn anders dan in 1994. Dit vraagt om een actualisering van de huisstijl, die past bij wat we als gemeente willen uitstralen. Het logo en bijbehorende huisstijl zijn ontworpen door Imagro in Ottersum.