Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwe corona-maatregelen (29-09-2020)

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt snel. Samen moeten we contactmomenten sterk terugdringen, om strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De overheid heeft daarom op maandag 28 september nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze landelijke maatregelen gaan in op dinsdag 29 september vanaf 18.00 uur. Ze gelden in ieder geval voor de komende 3 weken. De huidige maatregelen zijn in onderstaande infographic te zien. Ook kunt u ze lezen op de website van Rijksoverheid.

Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. In andere gebouwen dan de eigen woning, mogen  maximaal 4 personen samenkomen. Het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30. Voor activiteiten buiten geldt een maximum van 40 personen. Horeca mogen vanaf 21.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Vanaf 22.00 uur moeten ze sluiten. Afhaalrestaurants sluiten uiterlijk om 2.00 uur. Ze mogen na 22.00 uur geen alcohol meer verkopen. In de horeca is reserveren verplicht. Bezoekers wordt ook gevraagd zich te registreren. Ook klanten van contactberoepen wordt gevraagd zich te registreren. Doorstroomlocaties, zoals musea en monumenten, kun je alleen bezoeken met een reservering per tijdvak. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel, vinden plaats zonder publiek. Sportkantines zijn gesloten. Het advies is om het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. In het openbaar vervoer is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Kom je terug uit een gebied met een oranje reisadvies vanwege corona? Dan ga je 10 dagen in thuisquarantaine.