Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwe corona-maatregelen (14-10-2020)

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 13 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd.

Een gedeeltelijke lockdown is nodig om het coronavirus onder controle te krijgen. De maatregelen hiervoor gaan in op woensdag 14 oktober om 22.00 uur. De nieuwe maatregelen zijn in onderstaande infographic te zien. Ook kunt u ze lezen op de website van Rijksoverheid.

Mondkapjes in publieke binnenruimtes zijn verplicht. Binnen mogen er nog maximaal 30 personen in een ruimte zijn (inclusief kinderen t/m 12 jaar). Groepen hebben een grootte van maximaal 4 personen, of 1 huishouden. Buiten en op doorstroomlocaties is de groepsgrootte ook beperkt tot 4 personen of 1 huishouden. Thuis ontvangt u maximaal 3 personen per dag (exclusief kinderen t/m 12 jaar).  Eet- en drinkgelegenheden sluiten. Afhaalrestaurants blijven open, maar mogen na 20.00 uur geen alcohol meer verkopen of bezorgen. Evenementen zijn verboden, met uitzondering van onder andere markten en demonstraties.  Winkels sluiten uiterlijk om 20.00 uur. Supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen zijn uitgezonderd. Na 20.00 uur geldt er een alcoholverbod. Dit geldt voor verkoop, bezorgen en nuttigen in de openbare ruimte. Er komen speciale winkeltijden voor mensen met een kwetsbare gezondheid.  Klanten van contactberoepen worden gevraagd zich te registreren. Reis zo min mogelijk binnen Nederland en naar het buitenland. In het openbaar vervoer is een mondkapje verplicht. In het vo, mbo en ho draagt iedereen een mondkapje buiten de les. Sporten mag met maximaal 4 personen op 1,5 meter afstand. Kinderen tot en met 17 jaar zijn uitgezonderd. Er mogen geen amateurwedstrijden plaatsvinden. Er is geen publiek welkom bij sport. Sportkantines, douches en kleedkamers gaan dicht.