Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwe toeristische bewegwijzering in het centrum van Gennep (14-04-2021)

Het centrum van Gennep heeft nieuwe toeristische bewegwijzering gekregen. De oude, bruine bordjes zijn vervangen door sierlijke handwijzers. De nieuwe borden passen bij de historische uitstraling van het centrum en bij de toeristische huisstijl van gemeente Gennep.

De stadsgidsen hebben meegedacht over de locaties en verwijzingen op de borden. Die zijn grotendeels gebaseerd op de aanduidingen op de oude, bruine borden. Daarnaast is rekening gehouden met de bestaande wandel- en fietsroutes. Ook is het aantal verwijzingen teruggebracht, wat zorgt voor een rustigere uitstraling. We verwijzen op de borden bijvoorbeeld niet naar straten.

Wethouder Janine van Hulsteijn: “We willen een hoogwaardige uitstraling van onze openbare ruimte. Daarom gaan we de wildgroei aan bebording in het historisch centrum zo veel mogelijk tegen. Het plaatsen van deze handwijzers is daar onderdeel van. De nieuwe borden passen perfect bij het karakteristieke historisch centrum. Zo leggen we een mooie verbinding tussen onze toeristische ambities en de centrumvisie.”