Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Norbertijnen bezoeken gemeente Gennep (07-09-2021)

Een afvaardiging van de Vlaamse en Nederlandse orde van de Norbertijnen bracht op donderdag 2 september een bezoek aan de gemeente Gennep. Burgemeester Hans Teunissen heette de Norbertijnen welkom in de theetuin in Milsbeek. Daarna bezochten ze de ruïnes van het Genneper Huys, waar Norbertus van Gennep geboren werd.

Burgemeester Teunissen was vereerd de Norbertijnen in de gemeente te ontvangen. “Norbertus van Gennep is een van de beroemdste Gennepenaren ooit. Het is bijzonder om te zien hoe hij internationaal voortleeft in de orde van de Norbertijnen. Ook in de gemeente willen we de gedachte aan Norbertus levend houden. De komende jaren gaan we het Genneper Huys nog meer op de kaart zetten. We gaan de geschiedenis van de omgeving meer laten spreken, waarbij Norbertus van Gennep ook een belangrijke plaats inneemt.”