Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Pasfoto-eisen identiteitsbewijs

De vakanties zijn begonnen en sommigen gaan weer naar het buitenland. Hiervoor heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Of wellicht moet u een (nieuw) rijbewijs aanvragen. Bij deze aanvragen is een goedgelijkende pasfoto nodig die voldoet aan een aantal eisen. Eén van de eisen is dat de pasfoto op het moment van de aanvraag niet ouder mag zijn dan 6 maanden. Kijk voor de pasfoto-eisen op www.rijksoverheid.nl.

Identiteitsbewijs voor kinderen

Heeft uw kind een identiteitskaart of paspoort nodig? Dan heeft u schriftelijke toestemming nodig van beide ouders. Dit geldt bij het aanvragen van een identiteitskaart voor kinderen tot 12 jaar en bij het aanvragen van een paspoort voor kinderen tot 18 jaar. Het toestemmingsformulier kunt u vinden op de pagina Reizen met kinderen. Neem van beide ouders een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak. Een kopie is niet voldoende.
 

Wat moet u meenemen?

Kijk vóór uw afspraak op onze website wat u mee moet nemen. Zo voorkomt u dat we uw nieuwe document niet aan kunnen vragen en er een nieuwe afspraak gemaakt moet worden.