Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Raadslid aan het woord: Een raadslid moet nu eenmaal keuzes maken (04-05-2021)

‘Cuypersgenootschap wil Gennepermolen beschermen’, een bericht van GennepNews dat ik een tijd geleden las. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie groeide bij mij enige irritatie. Behoud van de voormalige brandweerkazerne lijkt inmiddels een obstakel voor woningbouwplannen bij de Gennepermolen.

De gemeente heeft niet voor het eerst plannen met dit gebouw. Ook sloop als optie is niet nieuw. Terwijl jarenlang nauwelijks voorstanders voor behoud te bekennen waren, heeft menigeen nu ineens een vermeende cultuurhistorische waarde ontdekt. Smaken en meningen mogen verschillen, maar ik zie geen meerwaarde in dit pand, dat al jaren staat te verloederen. Wellicht dat ik nu mensen voor het hoofd heb gestoten, maar dit is wel zoals ik het zelf voel.

Het helpt natuurlijk niet als voor- en tegenstanders in de loopgraven van hun eigen argumentatie blijven schuilen. We moeten onhandige communicatie vanuit de gemeente en walgelijke grafkruizen door lokale activisten achter ons laten in het belang van een oplossing. Die is bij voorkeur breed gedragen en in gezamenlijkheid bedacht. Feit is wel, als gemeenteraadslid ben je volksvertegenwoordiger, moet je keuzes maken en verantwoordelijkheid dragen. Dat is wat mij betreft simpel…

We moeten enerzijds ruimte bieden om mogelijk behoud van dit pand te onderzoeken. Dus ik zeg u graag toe, dat ik wil meedenken met realistische, financieel haalbare en toekomstbestendige plannen voor de voormalige brandweerkazerne. Anderzijds is en blijft woningbouw een lokale prioriteit. Vandaar dat we de toekomst van dit pand moeten loskoppelen van de nieuwbouwplannen en vaart moeten maken met realisatie van de woningen.

Holger Rodoe, VVD