Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Raadslid aan het woord: Een ruimhartige regenbooggemeente (07-06-2021)

Iedereen doet er toe, ook in onze Gennepse samenleving. Wie of wat we willen en hoe we willen zijn is aan iedereen zelf. Verschillen in doen en laten of onze ‘komaf’ horen er als de normaalste zaak gewoon bij.

Het in de ogen van sommigen anders zijn, met andere gewoonten, mag niet gebruikt worden om onderscheid te maken. Zoals Frans Timmermans een tijdje terug in Ottersum vertelde: er is op de wereld maar één ras: de mens! En zo voel ik het ook ten opzichte van onze inwoners die leven, wonen en spelen in onze straten, buurten en dorpen.

Uniek. Naast alle verschillen en meningen in 't Gennepse is bij mij ook het besef gegroeid dat wie of wat we zijn, of waar ook de wieg van onze ouders en voorouders heeft gestaan, we een ding gemeen hebben, en dat is: we zijn zonder uitzondering allemaal Gennepenaren. Zo voel ik me hier thuis samen met de Molukse, Turkse, Marokkaanse, Chinese en Amsterdamse Gennepenaren. Dus iedereen hoort erbij en doet er toe.

De interesse versterken in de misschien nog ‘minder bekende Gennepenaren’, vind ik, zal Gennep gelukkiger maken. Een ruimhartige regenbooggemeente, vrij om te kunnen zijn wie je bent, met oog voor elkaar, maar ook voor jezelf.

Paul Wessels, D66