Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Samen in actie tegen zwerfafval (18-05-2021)

Zwerfafval is een doorn in het oog van velen. Gelukkig zijn er veel inwoners die actie ondernemen. Tijdens een wandeling of bij het uitlaten van de hond nemen ze een grijper en/of een afvalzak mee. Daarnaast zijn groepjes inwoners initiatieven gestart rondom de inzameling van zwerfafval in hun buurt.

‘Een prachtig buurtinitiatief’

Inwoner Sjaak Smits vertelt: "Een tijd geleden begon ik met het opruimen van zwerfvuil in de gemeente. Dit leverde veel positieve reacties op. Mensen staken de duim op of gaven aan dat ze ook wel wilden helpen. Hierop heb ik die mensen bij elkaar gebracht en heb ik ook een medewerker van de buitendienst van de gemeente uitgenodigd. We hebben een verdeling gemaakt van straten. Van de gemeente hebben we grijpstokken en vuilniszakken gekregen. Na je ronde kun je de vuilniszak ergens neerzetten, een appje sturen en dan wordt deze door de buitendienst opgehaald. Het is een prachtig buurtinitiatief geworden en het werkt heel goed.”

Help mee

Wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk dan op www.gennep.nl/zwerfafval en meld u aan!