Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Tijd om nestkasten schoon te maken (06-10-2020)

Begin dit jaar heeft gemeente Gennep vogelhuisjes uitgedeeld, als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups. Nu is het tijd om de nestkasten schoon te maken. Doet u ook mee?

Schoonmaken is belangrijk

Door de vogelhuisjes schoon te maken, hebben de jonge mezen komend seizoen een grotere overlevingskans. Veel werk is het schoonmaken niet. U kunt het nestmateriaal handmatig verwijderen. Draag hierbij handschoenen. Maak de nestkast vervolgens schoon met lauw water. Zo zijn de nestkasten weer vrij van parasieten.

Minder overlast van de eikenprocessierups

Het aantal meldingen en klachten over de eikenprocessierups lag deze zomer duidelijk lager dan in 2019. Door flink in te zetten op de preventieve behandeling was het aantal bomen waar nesten moesten worden weggezogen lager.

De vogelkastjesactie wordt herhaald

Naast de behandelingen van de Nationale Bomenbank, zet de gemeente ook in op maatregelen ter bevordering van de biodiversiteit. De vogelkastjesactie is zo’n maatregel. Ook volgen er aanpassingen in het maaibeheer.