Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Volop ontwikkelingen in het stadscentrum (24-08-2021)

Het centrum van Gennep is volop in ontwikkeling. Op de terrassen wordt weer geborreld, er hangen prachtige ooievaars boven de Zandstraat en bij steeds meer leegstaande panden zien we dat er gewerkt wordt. Ontwikkelingen waar velen zich voor inzetten en die ervoor zorgen dat Gennep steeds meer bruist!

Centrummanager Ron Vierboom begon twee maanden voor de coronacrisis aan zijn opdracht in Gennep: versterking van het ondernemersklimaat en de promotie en vermarkting van Gennep als bruisende gemeente. Ondanks dat het geen gemakkelijke tijd was, is er al veel bereikt. Ron Vierboom: “Er zijn veel ontwikkelingen in het vastgoed in het centrum. Enkele panden zijn gewisseld van eigenaar en binnenkort volgen er nog een paar. Dat betekent volop nieuwe bedrijvigheid, nieuw aanbod van detailhandel, horeca en dienstverlening en dus een aantrekkelijker winkelgebied doordat er minder leegstand is.”

Gezamenlijke inspanning

“Er hebben zich dit jaar al enkele nieuwe ondernemers gevestigd in Gennep. Eind 2021 en begin 2022 komen er daar nog zo’n 10 bij. Dat zijn mooie ontwikkelingen waar ik ontzettend blij mee ben. Het is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren, zoals we in de centrumvisie met elkaar hebben uitgestippeld. De ondernemers in het centrum werken hard om Gennep op de kaart te zetten. Samen werken we aan een aantrekkelijk winkelgebied en een goed ondernemersklimaat. Mijn rol is vooral vraag en aanbod bij elkaar brengen en verbindingen leggen tussen ondernemers en vastgoedeigenaren.”

Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszone

Vanaf de derde week van september tot en met de eerste week van oktober vindt de draagvlakmeting plaats voor de bedrijveninvesteringszone (BIZ). Alle ondernemers in het kernwinkelgebied (Niersstraat, Markt, Zandstraat, Brugstraat, Spoorstraat, Europaplein, Wilhelminaplein en de ondernemingen in straten die direct aan deze straten en pleinen grenzen) mogen dan hun stem uitbrengen op speciaal daarvoor uitgereikte stemformulieren. De essentie van de BIZ is dat alle ondernemers meebetalen aan activiteiten de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit en de economische ontwikkeling van het centrum van Gennep verbeteren. Zulke activiteiten zijn aanvullend op wat de gemeente al uitvoert in de openbare ruimte. Ron Vierboom: “Dit komt de sfeer en beleving van het centrum ten goede. Zowel bezoekers als inwoners genieten zo van een bruisend Gennep!”

Ondernemersnieuwsbrief

Dit artikel komt uit de ondernemersnieuwsbrief. Die versturen we vier keer per jaar. Bent u al geabonneerd? Kijk op www.gennep.nl/ondernemersnieuwsbrief en meld u aan.