Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Voorwaarden starterslening aangepast (11-05-2021)

Gemeente Gennep biedt sinds 2014 startersleningen aan. Daarmee kunnen starters op de woningmarkt het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en het bedrag dat zij bij de bank kunnen lenen. Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de voorwaarden van de starterslening aan te passen, passend bij de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt. Op 7 juni 2021 besluit de gemeenteraad over dit voorstel. Met de bijgestelde voorwaarden kan de gemeente Gennep ook voor starters een aantrekkelijke woongemeente blijven. Dit komt de vitaliteit van onze kernen ten goede.

Wat is een starterslening?

Een eerste woning kopen is een spannend moment. Als starter oriënteer jij je op de woningmarkt en weeg je alle keuzes af. Maar wat als je droomwoning gevonden hebt, maar het lukt je niet om de woning te financieren? Daarvoor heeft de gemeente Gennep de starterslening. Hiermee overbrug je het verschil tussen de prijs van je droomwoning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen.

Wat verandert er?

Voorheen kwamen alleen woningen met een koopsom tot € 225.000,- in aanmerking voor een starterslening. Aangezien deze woningen erg schaars zijn in de gemeente Gennep, is besloten om de koopsom te verhogen naar maximaal € 245.000,-. Voorheen bedroeg de starterslening maximaal € 45.000,-. Dit is in overeenstemming met de koopsom verhoogd naar maximaal € 49.000,-. Sinds 2014 verstrekte de gemeente Gennep 55 startersleningen. 

Meer informatie over de starterslening

Wil je meer informatie over de starterslening of wil je direct een starterslening aanvragen? Kijk dan op www.gennep.nl/starterslening.