Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Yask nieuwe exploitant binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare (07-12-2020)

Donderdag 3 december tekenden burgemeester Hans Teunissen en Mark Vonken, klantmanager bij Yask, een tienjarige overeenkomst voor de exploitatie van de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en alle gymzalen in de gemeente Gennep. Per 1 januari 2021 neemt Yask Facility Management de exploitatie over van Optisport.

Een aantrekkelijk aanbod van sport en cultuur

Met ruim 30 jaar ervaring en meer dan 600 medewerkers in de commerciële en maatschappelijke sector, is Yask een grote en ervaren organisatie op het gebied van facilitair management. Yask is onderdeel van familiebedrijf Vebego, behorend tot de top 3 grootste dienstverleners van Nederland. Het bedrijf staat erom bekend maatschappelijke waarde toe te voegen aan haar dienstverlening. Dat was een belangrijke voorwaarde in de aanbestedingsprocedure voor een nieuwe exploitant. Met de Rapid Impact Contracting (RIC) methode is gezocht naar een samenwerkingspartner, die past bij de sociale, duurzame en innovatieve ambities van de gemeente Gennep. Samen met Yask wil de gemeente werken aan een gezond en aantrekkelijk aanbod van sport en cultuur. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen kan meedoen. We zetten daarnaast in op duurzame gebouwen en meetbare doelen.

Lokale partners

Yask zoekt nadrukkelijk samenwerking met lokale partners. Dat heeft al geleid tot mooie afspraken met onder meer 4Events, Gennep Doet Mee en Intos. Met andere partijen is Yask nog volop in gesprek om in de loop van 2021 tot een nauwe samenwerking te komen.

Geruisloze overgang

De dienstverlening wordt voortgezet, zodat klanten in het nieuwe jaar op vertrouwde wijze van het bestaande aanbod gebruik kunnen blijven maken. Daarnaast wordt snel een start gemaakt met het waarmaken van de ambities, die samen met de gebruikers van de accommodaties zijn opgesteld. 

Presentatie

Voor geïnteresseerden was er op donderdag 10 december van 19.00 tot 20.00 uur een online bijeenkomst. Daarin werden de gemaakte afspraken in de overeenkomst tussen Yask en de gemeente verder toegelicht. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen.

Heeft u de presentatie gemist, of wilt u deze terugkijken? Dat kan door op de onderstaande knop te klikken.

Bekijk de presentatie