Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Zonnepanelen en de Groene Bon (23-03-2021)

Op www.gennep.groenebon.nl kunt u een groene bon voor zonnepanelen aanvragen. Met deze bon krijgt u bij Megens Elektrotechniek en Theunissen van Kempen een extra uitgebreide all-in garantie van maar liefst 12 jaar. Deze actie loopt tot 1 juli 2021. Gennepenaar Hans Nijenhuis koos al voor zonnepanelen. U ook?

Als makelaar ziet Hans een omslag. Hij merkt dat mensen steeds vaker vragen naar het energielabel van een huis. Niet voor niets zijn nieuwbouwwoningen in trek. Dan is het zeker dat het goed geïsoleerd is. “Oude huizen hebben natuurlijk hun charme, maar ze hebben doorgaans ook een hoge energierekening.”

Zelf viel Hans in 2016 voor de statige jaren ’20 woning aan de Kleineweg in Gennep. In 2000 had de vorige eigenaar al een slag gemaakt en gezorgd voor een goed geïsoleerd dak en dubbelglas. Voor de authentieke glas-in-lood ramen is ook dubbel glas geplaatst. “Zo behoud je de karakteristieke elementen en heb je toch de voordelen van het geïsoleerde glas.” Hans koos er zelf voor om ook nog 14 zonnepanelen op het dak te leggen. Daarnaast stookt hij per ruimte. “Het huis is groot en in sommige ruimtes komen we maar een keer per week. Daar wordt dan ook niet actief gestookt. Zo houden we de kosten binnen de perken.”