Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Ruimtelijke projecten

 • Verbindingsweg Milsbeek

  Met de aanleg van de Verbindingsweg zetten we een eerste stap in het plan om de kernen Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide te ontlasten van doorgaand verkeer.

  Lees meer
 • Tielebeek

  Begin januari start de herinrichting van de Tielebeek in Milsbeek. Rondom de Tielebeek wordt een robuust, klimaatbestendig watersysteem gerealiseerd. Ook het rioolstelsel wordt vernieuwd en uitgebreid. Zo zorgen we ervoor dat de bovenloop van de Tielebeek voldoet aan de functie van 'natuurbeek' en aan de Kaderrichtlijn Water (KRW). De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april 2021.

  Lees meer
 • Extra sporthal Gennep

  Vanwege het huidige tekort aan binnensportruimte wordt er een extra sporthal in Gennep geplaatst. Dit is een semipermanente sporthal voor een periode van tien jaar. Deze tijd gebruiken we om de ontwikkeling van de bevolking en de behoefte aan sport te volgen. Zo kunnen we op termijn een betere keuze maken voor een definitieve oplossing voor de verouderde sporthal en het zwembad Pica Mare.

  Lees meer
 • Draaischijf Milsbeek

  De gemeente wil woningbouw realiseren op de Draaischijf in Milsbeek. In samenwerking met Lister Buildings B.V. en woningcorporatie Destion gaan we hiermee aan de slag. 

  Lees meer
 • Heesweg Heijen

  In opdracht van gemeente Gennep start Gebra Infra B.V. vanaf maandag 11 oktober 2021 met de werkzaamheden voor reconstructie van de Heesweg in Heijen.

  Lees meer
 • Zandstraat Gennep

  De gemeente is van plan een aantal aanpassingen te doen aan de Zandstraat en Zuid-Oostwal tussen de Zandpoort/Picardie en de Martinushof in Gennep. Dit doen we naar aanleiding van signalen over de verkeerssituatie, die in dit gebied als onveilig wordt ervaren.

  Lees meer
 • Uitbreiding haven Heijen (bedrijventerrein Hoogveld)

  Met de uitbreiding van de haven van het bedrijventerrein Hoogveld in Heijen willen provincie, gemeente en bedrijfsleven werken aan een duurzamer vrachtvervoer in de regio, door meer vervoer over water.

  Lees meer
 • Kind Expertise Centrum Ganapja

  Aan de Martinushof in Gennep komt een Kind Expertise Centrum (KEC). De scholen Stella Nova (voorheen Maria Goretti), Elckerlyc, de Piramide en Spring Kinderopvang verhuizen in 2021 naar dit nieuwe gebouw. Daar is straks alle onderwijs en opvang voor kinderen van 0 t/m 13 jaar onder één dak te vinden. De scholen, kinderopvang en gemeente trekken samen op om het gebouw en de manier van samenwerking in het gebouw vorm te geven.

  Lees meer

 • Lob van Gennep

  In het gebied tussen Gennep en Mook, gelegen aan de rivier de Maas en ooit benoemd als 'Lob van Gennep’, gaan overheden samen aan de slag om de waterveiligheid te verbeteren. 

  Lees meer

 • Nieuwe invulling gebied Gennepermolen

  De gemeente wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen - waar vroeger de gemeentewerf stond - verder ontwikkelen. Een paar jaar geleden is het gebied al bouwrijp gemaakt. Na het opknappen van de Haspel en de Genneperhuisweg is een eerste idee gerealiseerd: de vlonder, een fraaie wandelpromenade langs de Niers. Boven de vlonder, op de gevel van de Gennepermolen, staat een bijzonder kunstwerk van de Stichting NOX. Een informatiebord aan de Niersbrug geeft uitleg over het kunstwerk en de geschiedenis van de Gennepermolen. 

  Lees meer
 • Woningbouw Pagepark

  Op het terrein van de voormalige papierfabriek Page is een groot aantal woningen gebouwd en staat nog woningbouw in de planning.
  Kijk voor meer informatie op: www.vanwijnen.nl en op www.pagepark.nl.

 • De Heikant

  Dichterbij, Parkvisie en de gemeente Gennep gingen in 2008 de samenwerking aan voor het realiseren van een nieuwe woonbuurt in de wijk De Heikant in Gennep-Zuid. De afgelopen jaren is het bouwprogramma voor Dichterbij grotendeels gerealiseerd. Medio 2012 zijn de partijen samen tot inzicht gekomen dat de oude plannen op het gebied van woningbouw niet meer passen in deze tijd. Daarom is een nieuwe visie voor het gebied uitgewerkt.

  Lees meer
 • Bedrijventerrein De Brem

  De Brem aan de A77 in Heijen is het laatste en jongste bedrijvenpark in de Kop van Noord-Limburg. Het terrein nabij de grens met Duitsland heeft een oppervlak van ruim 25 hectare uitgeefbaar gebied.

  Lees meer
Archief