Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwe invulling gebied Gennepermolen

De gemeente wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen - waar vroeger de gemeentewerf stond - verder ontwikkelen. Een paar jaar geleden is het gebied al bouwrijp gemaakt. Na het opknappen van de Haspel en de Genneperhuisweg is een eerste idee gerealiseerd: de vlonder, een fraaie wandelpromenade langs de Niers. Boven de vlonder, op de gevel van de Gennepermolen, staat een bijzonder kunstwerk van de Stichting NOX. Een informatiebord aan de Niersbrug geeft uitleg over het kunstwerk en de geschiedenis van de Gennepermolen. 

Plannen voor appartementen en huizen

Voor de verdere ontwikkeling van het gebied werkt gemeente Gennep samen met de MeyerBergman Erfgoed Groep. Na een aantal verkennende gesprekken hebben zij verschillende scenario’s uitgewerkt. Het gekozen scenario is uitgewerkt tot een volledig plan voor 14 luxe appartementen, 7 panoramawoningen en 6 herenhuizen. De oude brandweerkazerne wordt opnieuw opgebouwd. Hier kunnen 3 atelierwoningen gerealiseerd worden. Onderaan deze pagina staan een aantal schetsen van het plan.

Informatieavond

Op dinsdag 2 februari 2021 organiseerde de gemeente samen met de ontwikkelaar en architect een digitale informatieavond. De presentatie kunt u hieronder terugkijken. Wilt u de presentatie op groot scherm bekijken? Kijk de video dan via YouTube

Een overzicht van de gestelde vragen en antwoorden kunt u onder aan deze pagina downloaden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u belangstelling om hier te gaan wonen, neem dan contact op met projectleider Erik van Pruissen van gemeente Gennep via  (0485) 49 41 41 of e.vanpruissen@gennep.nl.