Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwe invulling gebied rond Gennepermolen

De gemeente wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen - waar vroeger de gemeentewerf stond - verder tot ontwikkeling brengen. Dit gebied is enkele jaren geleden al bouwrijp gemaakt. Na het opknappen van de Haspel en de Genneperhuisweg is een eerste idee gerealiseerd. De vlonder, een fraaie wandelpromenade langs de Niers, is opgeleverd. Boven de vlonder, op de gevel van de Gennepermolen, is ook een bijzonder kunstwerk van de Stichting NOX aangebracht. Een informatiebord aan de Niersbrug geeft uitleg over het kunstwerk en de geschiedenis van de Gennepermolen. 

Plannen voor horeca en wonen

In december 2018 heeft de gemeente Gennep een intentieovereenkomst afgesloten met MeyerBergman Erfgoed Groep B.V.. Hierin is afgesproken dat zij een jaar de tijd krijgen om een haalbaar plan te maken voor dit gebied. Na een aantal verkennende gesprekken hebben zij verschillende scenario’s voor dit gebied uitgewerkt.

Informatieavond

Op 12 november 2019 is er een informatieavond geweest voor omwonenden, belangstellenden en raadsleden. Op deze druk bezochte avond heeft de MeyerBergman Erfgoed groep samen met architect DiederenDirrix een presentatie gegeven over het voorkeursscenario met de titel “De Houtzagerij”. In dit plan wordt in een gevarieerd woningaanbod voorzien, bestaande uit appartementen, panoramawoningen en herenhuizen. In de oude brandweerkazerne, die mogelijk vernieuwd wordt, is ruimte voorzien voor een aantal startersappartementen en horeca. MeyerBergman gaat de plannen nu concreter uitwerken en na goedkeuring door de gemeente kunnen zij beginnen met de ontwikkeling ervan.

Contact

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u belangstelling om hier te gaan wonen, neem dan contact op met:

Gemeente Gennep
Projectleider Dhr. E. van Pruissen
Telefoon: (0485) 49 41 41
E-mail: e.vanpruissen@gennep.nl