Windmolenpark (Reichswald)

De gemeente Kranenburg wil een windmolenpark realiseren aan de Karterspielerweg. Dit plan kan gevolgen hebben voor de inwoners van de gemeente Gennep, die in de buurt van deze locatie wonen. Via deze pagina informeren wij u over actuele ontwikkelingen rond dit plan.

 • Geen windmolenpark aan de Kartenspielerweg

  Begin juli heeft de Regionalrat Düsseldorf besloten om de voorkeurszone voor windenergie aan de Kartenspielerweg in het Reichswald niet meer op te nemen in haar nieuwe Regionaalplan (vergelijkbaar met een Structuurvisie in Nederland). Door het verwijderen van deze voorkeurszone is het niet langer mogelijk om een windmolenpark te realiseren in het Reichswald op deze locatie.
  Aansluitend heeft de projectontwikkelaar ABO Wind haar beroep tegen de eerdere afwijzing van de bouwvergunning ingetrokken.

  Lees meer
 • Kreis Kleve wijst aanvraag Abo Wind af

  De Kreis Kleve heeft de aanvraag van Abo Wind, om in het Reichswald aan de Kartenspielerweg 12 windmolens te mogen realiseren, afgewezen. De aanvraag voldoet niet aan de voorwaarden van § 6 van het Bundes-Immissionsschutzgesetz voor de bouw en het in werking hebben van windturbines. In bijgaande ‘officiële’ publicatie (pdf) is dit verder weergegeven. Hier is opgenomen op welke manier u bezwaar kunt aantekenen. Meer (inhoudelijke) informatie is te lezen op de website van de Kreis: www.kreis-kleve.de/de/fachbereich1/bekanntmachungen/.
   

  Lees meer
 • Laatste inspraakronde op het Regionalplan Düsseldorf – Windenergie in het Reichswald

  In 2016 lag de aangepaste versie van het Regionalplan Düsseldorf (RPD) ter inzage (schriftelijk reageren kon t/m 7 oktober 2016). Ook in het aangepaste plan zijn in het Reichswald voorkeurszones opgenomen voor windenergie. Het aangepaste plan is digitaal in te zien via: www.brd.nrw.de/planen_bauen/regionalplan/rpd_2e_062016.html

  Lees meer
Archief