Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Inzameling PMD

In de gemeente Gennep wordt het verpakkingsafval (plastic, metaal en drankenkartons) gescheiden ingezameld. Dit zogenaamde PMD-afval wordt een keer per twee weken op woensdag huis aan huis ingezameld. Op de (digitale) afvalkalender kunt u zien welke woensdagen dit zijn in 2020.
Voor de inzameling van PMD heeft de gemeente speciale (gele doorzichtige) zakken. U kunt deze zakken (per pakje van 12) gratis ophalen bij het gemeentekantoor, een van de supermarkten of het milieustation.

Om te zorgen dat dit afval ook goed gerecycled kan worden, gelden er aanbiedvoorschriften. Zo is het belangrijk dat u het verpakkingsafval los, plat en leeg in de zak doet. Dus liever geen plastic in het soepblik stoppen of een frisdrankblikje in de drankenkartons doen.

Naast de huis-aan-huis inzameling, staan er in het centrum van Gennep ook ondergrondse containers waar u PMD-verpakkingsafval kunt weggooien. Op de parkeerterreinen Wilhelminaplein en ’t Straatje staan, naast de ondergrondse glas- en textielcontainers, ook vier ondergrondse (pers)containers voor het PMD-afval. Ook hierbij geldt dat u de verpakkingen los, leeg en plat in de container dient te gooien.

De volgende verpakkingen horen niet thuis bij PMD:

  • Chipszakken (i.v.m. laminaat welke niet apart gescheiden kan worden)
  • Aluminiumfolie (enkel vormvaste metalen verpakkingen, zoals soep- en fruitblikjes, frisdrankblikjes en honden- en kattenvoerblikjes)
  • Plastic dat geen verpakking is, zoals speelgoed en tuinstoelen

Bekijk onderaan deze pagina ook de PMD scheidingsregels van Suez.

Heeft u vragen over de inzameling van verpakkingen of over afval in het algemeen? Neem dan contact op met de Afvalinfolijn via het gratis nummer 0800 – 221 0014.