Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Trouwlocaties

In de gemeente Gennep bevinden zich een aantal bijzondere trouwlocaties. De gemeente is dan ook enorm trots op het cultuurhistorisch erfgoed binnen haar gemeentegrenzen. Maar liefst 25 rijksmonumenten en 8 gemeentelijke monumenten.

Historisch Stadhuis aan de Markt

Een daarvan is het, letterlijk boven alles uitstekende, prachtige Stadhuis, daterend uit 1620. Honderden bruidsparen hebben in de loop der jaren gekozen voor deze prachtige, sfeervolle en bovenal romantische locatie om hier hun wettelijk huwelijk of hernieuwing van de trouwbelofte te laten sluiten. In de trouwzaal is plaats voor maximaal 75 personen (50 zitplaatsen).

Overige locaties

Als u een trouwdatum heeft gekozen kunt u die bij de gemeente vastleggen. Dit mag telefonisch of aan het loket. De aangewezen locatie is de trouwzaal van het historisch stadhuis. Het is echter ook mogelijk om op een gepaste locatie binnen de gemeente Gennep te trouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plechtigheid thuis of in de tuin van het bruidspaar. Veel is mogelijk (behalve een plechtigheid in de lucht of op het water). Heeft u een locatie in gedachten? Neem dan ruim van tevoren contact op met de gemeente. Er moet namelijk beoordeeld worden of de locatie aan de voorwaarden (o.a. de toegankelijkheid) voldoet en er moet een contract opgemaakt worden.

Bij het gemeentehuis kunt u hier alle informatie over krijgen.


© Malou Slungers Fotografie